To je to što me zanima!

Želite vidjeti tko je sve dobio potporu? Hakeri napravili alat

Gong je poručio Vladi da svaki mjesec mora objaviti popis poslodavaca koji su dobili potpore za očuvanje radnih mjesta, a HZZ je tijekom srijede objavio popis...
Vidi originalni članak

Popis je dostupan tek 4-5 sati, vidimo tehničke nedostatke, izrazito je velik interes javnosti i velik se broj korisnika nalazi na stranicama HZZ-a i sigurno ćemo povećati pretraživost podataka i povećati mogućnost broja korisnika, rekao je u srijedu ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović za N1 o popisu poslodavaca.

Gong je poručio Vladi da svaki mjesec mora objaviti popis poslodavaca koji su dobili potpore za očuvanje radnih mjesta, a HZZ je tijekom srijede objavio popis. Popis su objavili po abecedi, no zasad ne nudi mogućnost pretraživanja poslodavaca i ne može se preuzimati.

Ali kako kaže Picasso, tko želi nešto učiniti, on nađe način...

Pa tako je Gong reagirao i u suradnji s civilnim hakerima omogućio građanima RH detaljan uvid u popis.

- Zahvaljujući civilnim hakerima iz Code for Croatia otvorili smo podatke i donosimo pretraživu bazu podataka - rekli su iz Gonga.

Ukoliko vas zanima koji su sve poslodavci dobili potporu od Vlade, možete provjeriti ovdje

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Majstor_Mrkonja 30.04.2020.

    Tko je GONG i po kojoj osnovi isti ima pravo odrediti da Vlada MORA napraviti nešto. Na kojim je to izborima dobio legitimitet i hoće li GONG objaviti svoja primanja? Eto još jedna tema za novinarsko istraživanje...

  • RXM40 30.04.2020.

    Po Marićevom više neće trebat popis radit,novaca nema.

  • Offca 🐑 30.04.2020.

    potporu treba dati samo onim poslodavcima koji ne otpuštaju radnike i koji se odreknu vlastite dobiti i dividende za ovu godinu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare