To je to što me zanima!

'Žao nam je, ali u srijedu smo u štrajku, a promet je u kolapsu'

Sindikat Organizacije radnika Croatia Airlinesa (ORCA) je već početkom srpnja najavio štrajk, ali se od njega odustalo nakon sastanka s premijerom Plenkovićem
Vidi originalni članak

Sindikati i uprava Croatia Airlinesa nisu uspjeli postići dogovor uoči najavljenog štrajka. 

- Uprava nije odstupila od svojih stavova, nije ponuđen nikakav kompromis, kamoli novi Kolektivni ugovor. Nama je žao, molimo građane za razumijevanje, ali u srijedu slijedi štrajk i kolaps zračnog prometa - kazao je Marko Božićević iz Sindikata pilota za N1

SPORAN KOLEKTIVNI UGOVOR Hoće li u CA krenuti u štrajk? Uskoro se sastaju s upravom

- Ako se u srijedu doista održi štrajk, bit će ugroženo 70 posto letova s oko 5.000 putnika - rekao je Davor Janušić u ime uprave CA. Istaknuo je da nije istina da Uprava ništa nije ponudila. 

- Sindikati su tražili povećanje od 53 milijuna kuna, uprava je ponudila 13 milijuna - poručio je Janušić. 

MINISTAR PROMETA Butković: Odluka o štrajku u CA nije dobra i nanijet će štetu

Sindikat Organizacije radnika Croatia Airlinesa (ORCA) je već početkom srpnja najavio štrajk, ali se od njega odustalo nakon sastanka s premijerom Plenkovićem. Međutim, kako se ni nakon sastanka nisu ispunili svi njihovi uvjeti niti je potpisan kolektivni ugovor, ORCA i Hrvatski sindikat prometnih pilota (HSPP) krajem srpnja su odlučili 8. kolovoza krenuti u štrajk. 

NIŠTA OD OBEĆANJA... Djelatnici Croatia Airlinesa za srijedu su najavili novi štrajk

Uprava Croatia Airlinesa je reagirajući na najavu štrajka, čije je trajanje predviđeno do ispunjenja traženih zahtjeva, upozorila da će gubici za kompaniju po svakom danu štrajka iznositi do 800.000 eura te da kompanija nema financijske mogućnosti izdvojiti gotovo 53 milijuna kuna dodatno godišnje koliko iznose sindikalni zahtjevi.

NACIONALNI AVIOPRIJEVOZNIK Gubitak Croatia Airlinesa oko 80 mil. kuna: Bolje nego 2017.

Idi na 24sata

Komentari 123

  • ljubica ljubičica_1 07.08.2018.

    Ako imaju za blindirane aute imaju i za pilote i njihovo osoblje.A ne uvjek politika postavlja njihov kadar da vodi Croaciju-Airlinesa .A većinom su to nestručni kadar ali je veoma podoban ili su iz HDZ-a ili iz SDP-a.Zato naše sve firme idu kvragu.

  • marci2812 07.08.2018.

    S njima i bez njih, neka propadnu a novac, koji se svake godine ulaze u taj ocaj zvani CAm ponudit nisko tarifnim kompanijama, koje su bas zbog CA odustale od Zagreba, Taj doktorov bolestan san, napokon treba srezat, Pa nudeni za na prodaju za 1 kunu i nitjo ih nije htio, To je samo dokaz koliko vrijede, odnosno, ukinut im svaki drzavni novac, neka se bore sami za trzioste, Proslo je vrijeme svetih krava i drzavnih poduzeca,

  • 07.08.2018.

    Tako je. Samo štrajkajte. Vidite po komentarima da vas podržava narod kojeg preko državnih subvencija muzete da bi uopće kao poduzeće postojali. Ljudi su vam za vaše poprilične plaće i tako spremni dati od svojih još i više. Zato treba iskoristiti ovakvu pamet i svakako je izmusti koliko se god da.

Komentiraj...
Vidi sve komentare