To je to što me zanima!

Zapalili repetitor u Škabrnji: Teoretičar zavjere mislio je da uništava 5G mrežu?

Teorija zavjere moglo bi skupo stajati piromana, ako je vjerovao da uništava 5G mrežu. Isto mu se piše i ako je slučajno izazvao požar dok je krao bakar ili željezo
Vidi originalni članak

Netko je pod okriljem noći  zapalio repetitor. Pozar su prvi vidjeli policajci. Planulo je u ponedjeljak oko 02.50 sati u Škabrnji kod Zadra. Izgorio je dio tehničke opreme u dnu repetitora, a šteta je ogromna.

- Policijski službenici su  zamijetili požar na odašiljaču signala – repetitoru. Požar su ugasili vatrogasci  u 4.40 sati. 

Tijekom jutra je izvršen očevid na repetitoru u vlasništvu trgovačkog društva, kojom prilikom je utvrđeno kako je požar namjerno izazvan. U požaru  su izgorjeli agregati za napajanje, vrijednosti oko 150.000 kuna - javlja policijska glasnogovornica u Zadru, Ivana Grbin. 

Repetitor ne pripada ni jednom od teleoperatera već trgovačkom društvu iz Splita. Oni nisu bili raspoloženi za razgovor.

- U tijeku je kriminalističko istraživanje zbog kaznenog djela dovođenje u  opasnost života i imovine općeopasnom radnjom - kaze Grbin. 

Teorija zavjere moglo bi skupo stajati piromana, ako je vjerovao da uništava 5G mrežu. Isto mi se piše i ako je slučajno izazvao požar dok je krao bakar ili željezo. Za kazneno djelo općeopasne radnje,  ako ga ulove, mogao bi iza rešetaka od šest mjeseci pa do čak pet godina.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • madox_1 01.03.2023.

    ne plašite ljuda našima zakonima koji su pametni do bola.....ako taj repetitor nema dozvolu da radi pogotovo taj gornji up link od bts lte sustava za mobilnu telefoniju 4g generacije .,isto tako da ga netko sruši ,mogu mu puvat u onu stvar. opametite se i pazite kako pišete članke. jer i vama mjesto u novinarstvu bi odavno izgorjelo ,da je sve kako bi trebalo biti u ovoj prćiji od države. ako nema dozvolu za postavljanje rad itd ako ga netko sruši ne može mu se ništa .da ljudi znaju zakone ,,prave zakone,,a ne ove koji se ovdje prikazuju kao oni pravi .ta ni na jednoj zgradi ne bi baznih bilo.

  • 20.10.2020.

    Eh, kako nekad fale onih 4 razreda osnovne škole... Da si majstore barem izdržao još od 6. do 8.!

  • ante-portas 20.10.2020.

    Idem sorom i nosim banderu, misli rulja da je dosla struja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare