To je to što me zanima!

Zapalio se njemački brod: Svi su spašeni, zapovjednik Hrvat

Prema prvim izvješćima posada broda nije imala nikakve šanse ugasiti požar koji je buknuo kad su bili na oko 200 milja od Mauricijusa. Brod još uvijek gori i pluta
Vidi originalni članak

Brod Hansa Brandenburg kompanije Leonhardt & Blumberg iz Hamburga na kojem je u srijedu buknuo požar dok se nalazio na poziciji oko 200 nautičkih milja od Mauricijusa još gori i pluta.

Svih 17 članova posade broda kojem je zapovjednik hrvatski pomorac evakuirano je i svi su dobro, potvrđeno je Sindikatu pomoraca Hrvatske iz sjedišta brodara. Obitelj hrvatskog pomorca informirana je o događaju. Pomorci su već stigli u Port Louis na Mauricijusu brodom Donau Trader koji im je pritekao u pomoć i predstavnici brodara krenuli su prema Port Louisu kako bi organizirali repatrijaciju posade.

Prema  prvim izvješćima posada nije imala nikakve šanse ugasiti požar te je odlučeno da napuste brod. Kompanija je objavila da su izuzetno zadovoljni ponašanjem posade te im javno zahvalila za sve što su poduzeli.

Predstavnici vlasti Mauricijusa i njihova Obalna straža prate situaciju s brodom i koordiniraju moguće akcije da se, bude li potrebno, spriječi šteta morskom okolišu. Točan uzrok incidenta još nije poznat, zasad je ustanovljeno da je požar krenuo od kontejnera koji se nalazio odmah ispod zapovjednog mosta. Brodar je najavio istragu.





Idi na 24sata

Komentari 4

  • ŠtangaŽelezni 18.07.2013.

    Bravo kapetane btw i ja bi na Mauricijus pa makar u kontenjeru to je raj na zemlji :)

  • MalawaC 18.07.2013.

    Eto nas opet proslavio jedan nas, bravo!

  • mudrica x 18.07.2013.

    to je pravi kapetan a ne kao onaj Talijan što je prvi nabrao

Komentiraj...
Vidi sve komentare