Obavijesti

News

Komentari 4

Zapalio se njemački brod: Svi su spašeni, zapovjednik Hrvat

Zapalio se njemački brod: Svi su spašeni, zapovjednik Hrvat
1

Prema prvim izvješćima posada broda nije imala nikakve šanse ugasiti požar koji je buknuo kad su bili na oko 200 milja od Mauricijusa. Brod još uvijek gori i pluta

VIDEO

Brod Hansa Brandenburg kompanije Leonhardt & Blumberg iz Hamburga na kojem je u srijedu buknuo požar dok se nalazio na poziciji oko 200 nautičkih milja od Mauricijusa još gori i pluta.

Svih 17 članova posade broda kojem je zapovjednik hrvatski pomorac evakuirano je i svi su dobro, potvrđeno je Sindikatu pomoraca Hrvatske iz sjedišta brodara. Obitelj hrvatskog pomorca informirana je o događaju. Pomorci su već stigli u Port Louis na Mauricijusu brodom Donau Trader koji im je pritekao u pomoć i predstavnici brodara krenuli su prema Port Louisu kako bi organizirali repatrijaciju posade.

Prema  prvim izvješćima posada nije imala nikakve šanse ugasiti požar te je odlučeno da napuste brod. Kompanija je objavila da su izuzetno zadovoljni ponašanjem posade te im javno zahvalila za sve što su poduzeli.

Predstavnici vlasti Mauricijusa i njihova Obalna straža prate situaciju s brodom i koordiniraju moguće akcije da se, bude li potrebno, spriječi šteta morskom okolišu. Točan uzrok incidenta još nije poznat, zasad je ustanovljeno da je požar krenuo od kontejnera koji se nalazio odmah ispod zapovjednog mosta. Brodar je najavio istragu.





Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.