To je to što me zanima!

Zapaljena knjižnica u Tripoliju: Izgorjelo desetak tisuća knjiga

Navodno je uništeno dvije trećine od oko 80.000 knjiga i rukopisa. Strahuje se da je voda kojom su gasili požar uništila još više knjiga. Požar je namjerno podmetnut
Vidi originalni članak

Nepoznati napadači zapalili su u petak  navečer knjižnicu Saeh u Tripoliju u Libanonu, pri čemu je uništeno dvije trećine od oko 80.000 knjiga i rukopisa koji su tamo smješteni, rekao je anoniman izvor za AFP. No, strahuje se da je voda kojom su gasili požar uništila još više knjiga.

Tako je uništena jedna od najpoznatijih i najuglednijih knjižnica, inače u vlasništvu pravoslavnog svećenika Ibrahima Srouja.  Navodno je ovaj napad uslijedio nakon što je u jednoj knjizi u knjižnici pronađen letak koji je vrijeđao Islam i proroka Muhameda

Ashraf Rifi, bivši šef unutarnjih sigurnosnih snaga, tvrdi da je napad rezultat glasina da je Srouji na internetu objavio studiju kojom vrijeđa proroka Muhameda. No, Rifi tvrdi da to nije istina, piše Dailystar.

Libanonska policija pokrenula je istragu. 

Idi na 24sata

Komentari 28

  • MI-MA 05.01.2014.

    Tako je to kad stignu Američki demokrati u tvoju zemlju.

  • dadili 05.01.2014.

    haha i libijci imaju stožer protiv ćirilice...

  • CptNemo 04.01.2014.

    pokazuje ta "napredna" religija pravo lice - zaostali su 700 godina za svijetom i misle da se svi njima moraju prilagoditi. E pa, malo sutra.

Komentiraj...
Vidi sve komentare