To je to što me zanima!

Zaplijenili su mu 'lude' gljive: U stanu ih čuvale zmije otrovnice

Zagreb: Muškarac (31) je prenoćio u pritvoru nakon što mu je policija pronašla zalihu droge. Uz marihuanu, MDMA i 'lude' gljive, u stanu je imao četiri zmije, od čega dvije otrovne te jednog guštera
Vidi originalni članak

Tijekom kriminalističke istrage nisu uspjeli doznati kako je nabavio marihuanu, MDMA i gljive koje sadrže psihoaktivnu tvar psilocibin  koje je namjeravao preprodati i zaraditi. Sve je skrivao, prepakiravao i spremao za kupce u stanu na području centra Zagreba.

Nakon što su dobili sudski nalog, pretragom stana naši su 398,2 grama marihuane pakirane u dvije staklenke i tri paketića. Uz to je imao i 25 grama ekstrakta konoplje pakirane u tri plastične kutijice.

U plastičnim kutijama ima je i 404 grama sušenih 'ludih' gljiva, a kraj njih je u vrećici bila tableta MDMA. 

Muškarcu su zaplijenili i dvije ručno motane cigarete ispunjene smjesom duhana i konoplje, tri digitalne vage za precizno mjerenje mase s tragovima droge te 190 komada prozirnih vrećica s patent zatvaračem.

No, dok su tražili drogu policajce je zatekao neugodan prizor. Diler je u stanu imao dvije zmije otrovnice, te ih je, pod nadzorom viših veterinarskih inspektorica, izuzeo voditelj terenske službe skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba i zoolog zoološkog vrta. Uz njih su mu oduzeli  i dvije neotrovne zmije, guštera te 27 komada staklenki zapremnine od 0.15 do 0,25 dl, dvije inzulinske šprice i jednu epruveta ispunjene tekućinom za koju sumnjaju da je zmijski otrov.

Brigu o tome je preuzeo zoolog zoološkog vrta te se nalaze u karanteni. 

Kako neslužbeno doznajemo, oduzeti su mu kraljevski piton, angolanska kobra, amurska štakorašica, rogata čegrtuša i stepski varan.

Kaznenu prijavu dostavili su Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.
 

Idi na 24sata

Komentari 57

  • M16_1 30.03.2019.

    Ocito se lik boji pasa

  • petar10_1 30.03.2019.

    Ovaj ce dobit par godina za "silne grame" koje mu nasli dok generalovom sinu nasli "kile" pa dobio rad za opce dobro

  • zdravko12 30.03.2019.

    Ovaj logo na ravnalu izgleda kao BMW znaci i tu smo markirani:))

Komentiraj...
Vidi sve komentare