To je to što me zanima!

Zaplijenili tonu 'trave' i uhitili 18 ljudi, među njima i Hrvati

Akciju kodnog imena operacija Carambolas, podupirao je i Europol, koji se pohvalio da su združene policijske snage razbile dobro organiziranu krijumčarsku skupinu koja se bavila krijumčarenjem droge u EU
Vidi originalni članak

U zajedničkoj akciji španjolske i njemačke policije, uhićeno je 18 ljudi, među kojima ima i Hrvata, te je zaplijenjena tona marihuane, priopćio je Europol.

Među uhićenima su i državljani Njemačke, Španjolske, Albanije, Armenije, Srbije, Sirije i Turske.

Osim marihuane, policija je zaplijenila 212.000 eura i oružje.

Akciju kodnog imena operacija Carambolas, podupirao je i Europol, koji se pohvalio da su združene policijske snage razbile dobro organiziranu krijumčarsku skupinu koja se bavila krijumčarenjem droge u EU. 

Uhićena skupina krijumčarila je marihuanu iz Španjolske u ostale zemlje EU, posebno u Njemačku, a droga se krijumčarila kroz manje skupine dilera, organiziranih u svojevrsne ćelije, koje su bile organizirane u Malagi i Granadi, u Španjolskoj. Cijelom krijumčarskom operacijom rukovodilo se iz Bremena u Njemačkoj, a posao je bio tako organiziran da i eventualno miješenje policije u taj posao, te uhićenje pojedenih dilera nije spriječilo protok droge. Drugim riječima, isporuka marihuane bila je zagarantirana. Cijela priča počela se istraživati prošlog ljeta kada je u Španjolskoj uhićen njemački državljanin koji je krijumčario velike količine marihuane. Europol je priopćio da je prva faza istrage bila usmjerna na to da se razotkriju i razbiju dvije tvornice marihuane koje su bile otkrivene na teritoriju Španjolske. U toj akciji bilo ja zaplijenjeno oko 100 kilograma marihuane i 172.000 eura, a dvojica španjolskih policajca tada su bili teže ozlijeđeni u obračunu s pripadnicima bande, priopćio je Europol.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • škver 27.03.2018.

    Braćo Hrvati žao mi ,sudbina !!

  • 27.03.2018.

    A zašto Hrvatska,taj naš pokušaj od države od zaplijenjene trave ne radi ulje i prodaje van,za zdravstvo

  • 27.03.2018.

    Srbija je totalno zanimljiva,od najmanjeg sela uvijek nešto....Ovde bre dosada,da te vaskasapi....

Komentiraj...
Vidi sve komentare