To je to što me zanima!

'Zar EU poslije Bruxellesa ne zna protiv koga smo se borili?'

Karadžić je u izjavi za Večernje novosti izravno usporedio bosanske muslimane s radikalnim teroristima Islamske države koji su izveli smrtonosne napade u Europi
Vidi originalni članak

Beogradske Večernje novosti u svom izdanju od petka donose prvu reakciju Radovana Karadžića, bivšeg predsjednika Republike Srpske, na nepravomoćnu presudu kojom ga je Haški sud proglasio krivim za genocid i druge ratne zločine i osudio ga na 40 godina zatvora.

Večernje novosti su na svojoj naslovnici objavile njegovu šokantnu izjavu: 'Zar Europa poslije Pariza i Bruxellesa ne zna protiv koga smo se mi borili?'. 

Karadžić je tako izravno usporedio bosanske muslimane s radikalnim teroristima Islamske države koji su izveli smrtonosne napade u Europi.

Podsjetimo, Radovan Karadžić proglašen je u četvrtak pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju u Haagu krivim za genocid u Srebrenici i druge ratne zločine u Bosni i Hercegovini i osuđen na kaznu od 40 godina zatvora.

Raspravno vijeće utvrdilo je da je kriv za genocid u Srebrenici i višegodišnje teroriziranje Sarajeva kao i za uzimanje pripadnika UN-a za taoce, a utvrdilo je da nije bilo genocida u sedam općina -Bratuncu, Foči, Ključu, Prijedoru, Sanskom Mostu, Vlasenici i Zvorniku te ga je oslobodilo krivnje za taj dio optužnice.

Sud je utvrdio da je postojao plan sudionika udruženog zločinačkog pothvata za eliminaciju stanovništva Srebrenice kroz prisilno premještanje žena, djece i starijih muškaraca te fizičku eliminaciju muškaraca što je dosegnulo razmjere genocida.

Idi na 24sata

Komentari 122

  • --- DAVOR --- 25.03.2016.

    http://www.24sata.hr/news/biljana-plavsic-billi-clinton-je-naredio-masakr-u-srebrenici-466860

  • Aleksandra5 25.03.2016.

    Dr Radovan Karadžić je to rekao za mudžahedine koji su po Bosni klali i činili zverstva ista kao ISIL-ovci sada.Sigurno nije mislio na sve Muslimane iz Bosne.Ne verujem, koliko vas većina komentatora je bukvalna.

  • Zabar 25.03.2016.

    TAKO JE !!!!!biti ce kasno💒💒💒💒💒💒

Komentiraj...
Vidi sve komentare