To je to što me zanima!

U Dubrovniku zatvoren vrtić, u Goričanu zaražena teta, cijela jaslička grupa u samoizolaciji

Nakon što je korona virus ušao u Srednju školu Prelog, procurila je informacija kako je zaražena i djelatnica jednog međimurskog vrtića koja je u samoizolaciji već osam dana
Vidi originalni članak

Korona virus probio se u dječji vrtić u Goričanu, javljaju Međimurske novine. Prema njihovim saznanjima pozitivna je teta koja se vrlo vjerojatno zarazila na svadbi van Međimurja. Njezin suprug, nakon testiranja, nije pozitivan na korona virus. 

POGLEDAJTE VIDEO: Upute ministarstva za ponašanje u školama

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nakon što se ustanovilo da je teta zaražena, stavljena je u kućnu samoizolaciju. Ima simptome slične gripi, a s obzirom na to da je bila u kontaktu s djecom, cijela jaslička skupina je u samoizolaciji i to već osam dana.

Ravnateljica Ružica Horvat rekla je kako su se svi zaposlenici vrtića testirali te nitko nije pozitivan na virus zbog čega su nastavili dalje s radom. 

PRIPREME U PUNOM JEKU Školski satovi bit će skraćeni u više stotina škola, u boravku će prednost imati djeca zaposlenih

I eMeđimurje piše o tome kako su im se javili zabrinuti roditelji čija djeca idu u vrtiće u kojima se pojavio korona virus. Nije poznato o kojim se vrtićima radi, no ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije Marine Payerl-Pal, potvrdila je informaciju. 

- Nastavno na vaš upit vezan uz prodor virusa u vrtić, možemo potvrditi da imamo jednu osobu kojoj je potvrđen COVID 19 , a radi u predškolskom sustavu. Također možemo potvrditi da imamo oboljelu osobu od COVID 19 iz obrazovnog sustava. Epidemiolog je stupio u kontakt s odgovornim osobama, učinjena je epidemiološka obrada bliskih kontakata i procjena rizika te su temeljem toga određene mjere samoizolacije za bliske kontakte - stoji u odgovoru. 

Osim u Međimurju, virus je ušao i u dubrovački vrtić „Sunce“. Nakon što je u srijedu predvečer stigla obavijest da je jedna odgojiteljica u tom vrtiću pozitivna na koronavirus, u dubrovačkoj gradskoj upravi odlučeno je da se od četvrtka taj vrtić zatvori na 14 dana.

NE BOJE SE VIRUSA Precizne upute školama: 'Ako se u razredu razboli samo jedno dijete, nema prekida nastave'

- Odluku o samoizolaciji djelatnika vrtića koji su bili u kontaktu sa zaraženom odgojiteljicom i o potrebi samoizolacije djece donijet će dežurni epidemiolog te će o tome obavijestiti sve djelatnike i korisnike - ističu iz Grada Dubrovnika.

Jaslice u središnjemu Dječjem vrtiću „Pčelica“, u kojemu je zaražena djelatnica kratko boravila, zatvorene su u četvrtak radi dezinfekcije prostora, a nastavit će raditi u petak, 4. rujna.

Idi na 24sata

Komentari 55

  • 03.09.2020.

    To je samo početak, uskoro gledat ćemo više zatvaranja i u školama i u vrtićima. Stožer ne vodi dobro novonastalu situaciju. Osim toga što je lošim vođenjem i lošim mjerama uzrokovao ovaj nagli porast zaraženih, jasno se vidi da je Capaku puna kapa, Božinović nema osnovna znanja i osnovno potrebnu komunikaciju sa masama, Vlada se boji izlaska masa na cestu itd.!! Ako do bilo čega dođe, rezultat je isključivo politizacije Stožera, nesigurnost u donošenju mjera, dvosmislene i nejasne poruke od strane Stožera...potpuno su se pogubili i Stožer i Vlada. Nema jasnog i stručnog vođenja epidemije, koketira se "preporukama" jer se ne preuzima odgovornost i ne donose ispravne mjere. Ljudi moraju znati da je nužno shvatiti da ako želimo raditi i ne bankrotirati moramo svi pametno i oštro provoditi mjere da se zaštitimo. Manite se MASOVNIH OKUPLJANJA! Nosite maske, rukavice itd. To je jedini način da se sačuva zdravlje i gospodarstvo. Ne filozofiram, pričam iz znanja i završenog medicinskog fakulteta.

  • alen333 03.09.2020.

    Kako nam je dobro kad je jedina briga covjeka postala prehlada

  • 03.09.2020.

    ok, a gdje je memorijska kartica koju je uskok postavio kod Rimac u auto?

Komentiraj...
Vidi sve komentare