To je to što me zanima!

Zaraženu ženu vratili u Dom, nezaražena je ostala u bolnici

Proteklog tjedna dvije su korisnice, u isto vrijeme, iz Doma u Vukovarskoj ulici zbog sumnje na koronavirus prebačene na Križine te su obje smještene unutar respiratornog centra
Vidi originalni članak

Osoblje bolnice Križine prije nekoliko je dana zaraženu korisnicu Doma u Vukovarskoj iz bolnice vratila u Dom, dok su zdravu korisnicu Doma, bez zaraze koronavirusom ostavili na Križinama, piše Slobodna Dalmacija.

O tome u Domu ništa ne žele govoriti no ravnatelj splitskog KBC- Julije Meštrović o tome kaže:

POGLEDAJTE VDEO: Korona u Domu u Vukovarskoj u Splitu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- To je točno, to se i dogodilo. Moramo znati da su moguće nesukladnosti u prijenosu informacija, pogotovo ako postoji komunikacija na više razina kao što se to ovdje događa i tako se dogodilo. Međutim, zahvaljujući našim standardnim operativnim postupcima koje imamo dogovorene zajedno s našim suradnjim ustanovama, a ovdje je to i Dom u Vukovarskoj, nije bilo nikakve štete. Žao mi je, ali sve se provelo i obavilo u najboljem redu.

Cijeli slučaj na konferenciji Nacionalnog stožera komentirao je i ministar Vili Beroš.

- Ravnatelj KBC-a Split je priznao grešku i objavio ju na konferenciji stožera pa to više neću komentirati - rekao je Beroš.

Proteklog tjedna dvije su korisnice, u isto vrijeme, iz Doma u Vukovarskoj ulici zbog sumnje na koronavirus prebačene na Križine te su obje smještene unutar respiratornog centra.

JEDAN NOVOZARAŽENI Split: Umro još jedan štićenik doma, a 'nepravilnosti nije bilo'

Obje su testirane, a nakon što su stigli njihovi nalazi pokazalo se kako je jedna od njih pozitivna na koronu, a druga pak negativna.

Pacijentica otpuštena iz bolnice vraćena je u Dom, njeno otpusno pismo predano je nadležima u Domu, no onda je uslijedio pravi šok. Kada su shvatili da je došlo do greške, ženu koja ima koronu su odmah vratili u bolnicu. Navodno je zbog prezimena došlo do greške. 

Idi na 24sata

Komentari 36

  • Selo_malo 03.05.2020.

    Nije bilo nepravilnosti....

  • 02.05.2020.

    Ne želim živjeti a kamoli raditi djecu u ovoj državi!

  • 02.05.2020.

    Ahahahaha,sramota me državljanstva!

Komentiraj...
Vidi sve komentare