To je to što me zanima!

'Zašto Markač nije bio počasni građanin dok je bio u Haagu?'

Kao simbole stradanja hrvatske domovine svatko od nas, bez obzira na političke boje, trebao bi biti ponosan na generale Markača i Gotovinu - istaknuo je Kirin
Vidi originalni članak

Svi vijećnici Gradskog vijeća su glasovali da general Mladen Markač postane počasni građanin Virovitice, a gradonačelnika Ivicu Kirina su pitali zašto to radi sada, a ne dok je general Markač bio u Haagu.

- Zašto ta časna odluka sada, a ne onda kada je bio u Haagu i kada mu je bilo teško - upitao je gradski vijećnik Siniša Prpić (HSPD) gradonačelnika, javlja Virovitica.net.

- Kao simbole stradanja hrvatske domovine svatko od nas, bez obzira na političke boje, trebao bi biti ponosan na generale Markača i Gotovinu - istaknuo je Kirin. 

Ivica Kirin je nakon Božićnog lova morao dati ostavku na ministarsko mjesto, a Markač se vratio u Haag, jer je time prekršio uvjete puštanja na kućni pritvor.

- Generali Markač i Gotovina su oslobođeni svih optužbi, njihova osuda bila bi osuda hrvatskog naroda. Nemojte gledati pojedinačno, gledajte to kao sudbinu hrvatskog naroda koji je za ulazak u Europsku uniju zadnjih desetak godina morao klečati pred vratima, a ja danas nisam siguran da smo tamo dobro došli - poručio je Kirin Prpiću. 

Idi na 24sata

Komentari 58

  • brko90 08.07.2013.

    Ma taj Kirin je čudan, opija se po virovitičkim noćnim klubovima, hostesama ostavlja napojnice, mene ga je sram gledati onako pijana i on neki gradonacelnik, koji bi trebao kao biti uzor mladima, ali je uzor je mladima, pije s njima, a oni ga podrazavaju i daju mu glasove, koje smo mi ovce!

  • japanokinez 07.07.2013.

    Jadni li smo i čemerni s ovakvim likovima poput Kire. Nikako mi nije jasno da ovako deformirana osoba u svakom pogledu, nešto uopće znaći u novijoj povijesti.

  • ursuss 07.07.2013.

    Ma ...sa čime je itko zaslužio biti "počasni" građanin...počasni je građanin svatko tko plaća svoje obaveze... Dotični generalisimo iz vojske u kojoj sam i sam duuuugo služio je dobrano naplatio od ove države, nikada ne spominje poginule branitelje,šta je učinio za njih...samo preko leševa do pozicije i kapitala.....NEMA više kulta ličnosti, svatko je dao svoj doprinos u obrani i to je to,a ne ako je bio general ( nije ni čuo gdje meci zuje..) onda je "bog". Treba se sjećati i podsjećati na sve one obične ljude koji su dali živote za ovu državu... njih više nitko ne spominje...važni su samo generali...pa onda šta će vojska...neka se generali potuku..i rat je gotov.... Nažalost, u ratu ginu samo vojnici...

Komentiraj...
Vidi sve komentare