To je to što me zanima!

Zastrašujuće: Kod Dubrovnika golema pijavica poput tornada

Nakon što je prestala jaka kiša pojavila se mala pijavica koja je prerasla u veliku pa je izgledala kao tornado. Istovremeno je nekoliko minuta padala tuča na grad
Vidi originalni članak

Nakon što je prestala jaka kiša, pojavila se mala pijavica koja je prerasla u veliku pa je izgledala kao tornado. Istovremeno je nekoliko minuta padala tuča na grad. U odnosu na visinu i širinu izgledalo je zastrašujuće. Približavala se prema obali, ali ipak se razbila na moru i nestala - rekla nam je  Olga Matičević iz Župe dubrovačke, čitateljica 24sata koja je snimila pijavicu u njezinom nastajanju i nestanku. Sreća da na putu pijavice nije bilo brodica na moru.

Dežurni službenik u Područnoj upravi za zaštitu i spašavanje Dubrovnik nam je potvrdio pojavu pijavice te rekao kako nije prouzročila nikakvu štetu.  

Pijavice nastaju zbog nestabilnog vremena te su zadnjih nekoliko godina postale gotovo uobičajena pojava na dubrovačkom području. 

Idi na 24sata

Komentari 87

  • prosvjetitelj 03.06.2013.

    navratila Dubravka Šuica iz sabora.

  • mrgud strašni 31.05.2013.

    Baš lipo za vidit,vidija san ih puno ali ova je jedna od lipših, a ovi stavili naslov kao da je smak svita.

  • Anton-Adam Staničić 31.05.2013.

    U Jutarnjem listu Inoslav Bešker kaže da je pijavica i tornado jedno te isto. Dakle, ne može se reći "pijavica poput tornada", nego npr. "piece of cake tornado"...Anton-Adam Staničić

Komentiraj...
Vidi sve komentare