To je to što me zanima!

Zastupnicama u talijanskom parlamentu dozvoljeno dojenje

Zastupnice mogu sjesti u zadnji red u dvorani ili na tribinu pošto su dosad morale odlaziti u prostoriju namijenjenu u tu svrhu
Vidi originalni članak

Talijanske zastupnice ubuduće mogu dojiti na sjednicama i tako pratiti rasprave, priopćio je u utorak odbor za poslovnik.

Zastupnice mogu sjesti u zadnji red u dvorani ili na tribinu pošto su dosad morale odlaziti u prostoriju namijenjenu u tu svrhu.

'VRIJEĐAJU ME' 'Svojeg petogodišnjaka još dojim, čekam da poželi prestati'

Po poslovniku donjeg doma talijanskog parlamenta, "neovlaštene osobe ni pod kojim uvjetom ne mogu ući u dvoranu u kojoj zasjedaju zastupnici".

JESTE LI ZNALI? Prva godina života određuje kakva ćemo biti osoba, hoćemo li se zaljubiti i završiti fakultet

Dojenje će biti moguće do djetetove prve godine.

"Ova dobra praksa koja jamči puno uživanje neotuđivog prava, snažan je znak koji šalje najreprezentativnija skupština talijanske demokracije", izrazila je zadovoljstvo zastupnica Gilda Sportiello iz Pokreta 5 zvijezda (M5S), predlagatelja reforme.

"Sve žene moraju moći dojiti gdje god to žele", istaknula je.

PROMO Nova generacija hrane za dojenčad

M5S, populistička stranka koja je osvojila najviše glasova na parlamentarnim izborima 2018., izabrala je u parlament veći broj mladih majki i bori se za to da mogu uskladiti obiteljski život s poslovnim obvezama.

 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • danho 16.11.2022.

    prije su nosale u polje iradile danas nosaju u parlament i isto rade..sve je ostalo isto samo se mjesto rada promijenilo....

  • 16.11.2022.

    Što bu na sjednice vodile bebe, što nisu na porodiljnom?

  • ludaluda 16.11.2022.

    strašno

Komentiraj...
Vidi sve komentare