To je to što me zanima!

Zateklo ga nevrijeme: HGSS u 'čeki' našao nestalog muškarca

U PRVIM SATIMA USKRSA Nakon nekoliko sati traganja po pljusku i grmljavini nestali 32-godišnjak je pronađen u jednoj od lovačkih “čeka” sa sjeverne strane Kozjaka, živ i neozlijeđen, objavio je splitski HGSS
Vidi originalni članak

Splitska stanica HGSS-a na Uskrs je uspješno okončala potragu za 32-godišnjakom koji je u subotu sa psom otišao u šetnju na planinu Kozjak no nije se vratio u uobičajeno vrijeme.

SVJEDOČANSTVA Čuda za Uskrs: 'Ozdravila sam u Međugorju, rana je nestala...'

Obitelj je bila u strahu: Pas se sam došetao kući

HGSS je u subotu oko 22 sata primio dojavu o nestalom muškarcu. On je, naime, u šetnju krenuo u sumrak po relativno dobrom vremenu, koje se prema dolasku večeri pogoršalo dolaskom jake grmljavine i proloma oblaka. Nije imao niti mobitel, a obitelj je bila u strahu nakon što je pas sam došetao kući.

NEVJEROJATNA PRIČA Pala je u komu, na Božić rodila bebu, a na Uskrs se probudila

Pronašli ga u lovačkoj 'čeki'

- Za pretpostaviti je u ovakvim situacijama nekoliko mogućih scenarija, jedan da se osoba zbog jakog nevremena ili nekog drugog razloga sklonila na sigurno mjesto ili pak da se unesrećila na putu te iz tog razloga nije u stanju vratiti se kući. Stoga je potraga krenula na način da se pretraže svi planinarski putovi Kozjaka počevši od mjesta odakle je krenula, ali isto tako provjere sva moguća mjesta za skloniti se, poput niza planinarski domova, crkvica, skloništa i sl. Nakon nekoliko sati traganja po pljusku i grmljavini, na sreću, nestala osoba je pronađena u jednoj od lovačkih “čeka” sa sjeverne strane Kozjaka, živa i neozlijeđena, te ju je HGSS, u prvim Uskršnjim satima, dopratio kući - objavio je splitski HGSS na svojim internetskim stranicama. 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • djomba64 01.04.2018.

    ma to je bila prvoaprilska šala - aprilili-liiii

  • mornarplaninar 01.04.2018.

    Ovom covjeku nije trebalo spasavanje. Lijepo se smjestio i cekao da prode nevrjeme. Ovako je reda radi morao s GSSom po kisi doma. Inace bi dosao sutra suh. Pretjeruje se sa tim spasavanjima. Drugi put ce uzet mobitel i javit da mu ne treba spasavanje.

  • Anarhosindikalist 01.04.2018.

    Baš nešto mislim, mobiteli su sustav spašavanja digli na novu razinu. Nekada si u planini bio prepušten sam sebi, zato nije nikad bilo preporučljivo soliranje. U slučaju nezgode, jedan ili dva člana ekipe morali su nekad i satima pješačiti do prvog telefona kako bi pozvali pomoć. GSS nisi nikad zvao, osim u slučaju da nemaš nikakvu drugu opciju. Danas, malo tumaraš u japankama, natučeš nožni palac, brizneš u plač i nazoveš GSS.

Komentiraj...
Vidi sve komentare