To je to što me zanima!

Zatočili sinove, za ružne riječi usta su im ribali sa sapunom

Velika Britanija: Braći su majka i njihov poočim davali samo dva obroka na dan, a tuširali su se jednom tjedno u dvorištu. Bolesni režim trajao je sedam godina
Vidi originalni članak

Linsley Holmes (41) i Corin Holmes dobili su ukupno 9 godina zatvora jer su dvojicu sinova držali zaključane u prosjeku 23 sata dnevno u sobi. Tjednima nisu nigdje izlazili, dobivali su dva obroka na dan, a tuširali se jednom tjedno u dvorištu. Bolesni režim trajao je sedam godina.

Za zlostavljanje se saznalo tek kad se jedan od dječaka povjerio svom mentoru u školi. U vrijeme kada su braća izašla na slobodu, mlađi (17) je imao 34 kile, a stariji (19) 38 kila.

Socijalna služba i prije je motrila majku i dvojicu dječaka te njihovog poočima. No tada su zaključili kako dječacima ništa ne fali iako su bili vidno mršaviji od svih svojih vršnjaka. 

Za ručak bi im roditelji davali dvije kriške tosta, a za večeru tjesteninu. No, ako bi majka procijenila da su bili zločesti taj dan večeru ne bi dobili. 

Tužiteljica je na sudu kazala kako bi u prosjeku bili zatočeni 23 sata dnevno u sobama u kojima su imali pokvareni televizor, DVD i Xbox bez joysticka dok bi roditelji do kasno u noć uživali u blagodatima tehnologije. Kvaku su dodatno osiguravali užetom kako braća ne bi pokušala pobjeći. 

- Dječaci su izmišljali igre, a međusobno su komunicirali šaptanjem. Na zahod bi mogli samo uz nadzor majke i poočima. Za svaku psovku ili ružnu riječ prali su im usta sapunom - ispričala je tužiteljica. 

Par je na sudu priznao zlostavljanje i oduzimanje slobode, piše Daily mail.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • DanielTomić 21.05.2012.

    ocito nasi novinari ne znaju bas o cemu pisu,rekli mentoru ,a stalno zakljucani-kako to

  • nerones 21.05.2012.

    članak je loše napisan. nažalost to ne umanjuje činjenicu da živimo u bolesnom svijetu.

  • zelot 19.05.2012.

    A dečki išli normalno u školu i na faks.

Komentiraj...
Vidi sve komentare