To je to što me zanima!

Zatvorenici u Glini pripremali su niz akcija nakon potresa: Mogle su rezultirati pobunom?!

RAZMJESTILI SU IH Kolovođe i dio zatvorenika nakon potresa od 29. prosinca prebacili su u Kaznionice u Lepoglavi i Požegi te u zatvore u Šibeniku, Splitu, Puli i Gospiću
Vidi originalni članak

Nakon potresa na području Banovine 29. prosinca, dio zatvorenika iz Kaznionice u Glini, neslužbeno doznajemo, uplašen za vlastitu sigurnost, spremao je niz akcija koje su mogle rezultirati pobunom.

U pripravnosti su bili i interventni policajci s područja županije, no odgovorni su brzo reagirali i kolovođe premjestili u druge zatvore.

Pogledajte video: Potres koji je razorio Banovinu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

“Iz Kaznionice u Glini koja je zatvorenog tipa, nakon pregleda statičara, utvrđeno je da se zgrada internata, u kojoj je bilo smješteno oko 100 zatvorenika, više ne može koristiti - rekao je ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica.

Zbog toga su 82 zatvorenika žurno prebacili u Kaznionice u Lepoglavi i Požegi te u zatvore u Šibeniku, Splitu, Puli i Gospiću.

Upravo iz zatvora u Gospiću jučer su na Županijski sud u Varaždinu dovezli ubojicu zagrebačke profesorice Darija Šišakovića kome sude jer je 2015. u lepoglavskoj kaznionici udarcima utega u glavu pokušao ubiti Roberta Matanića.

Nakon toga zbog svoje sigurnosti završio je u Glini.

SVJEDOK O ŠIŠAKOVIĆU 'Spolovilo je stavio u ventilator zbog oklade i šetao u tangama'

Novi dio Kaznionice u Glini nakon potresa je ostao gotovo neoštećen pa iz njega nisu morali evakuirati ljude.

U zatvoru je ostao Darko Kovačević zvani Daruvarac koji je zbog bestijalnog premlaćivanja svoje bivše djevojke osuđen na četiri godine zatvora.

ŽELI NA SLOBODU Daruvarac tražio smanjenje kazne jer je postao otac

Zbog oštećenja nastalih u potresu Zatvor u Sisku je zatvoren, a svi zatvorenici – njih 61 - evakuirani su i prebačeni u zatvore u Bjelovaru, Gospiću i Zagrebu.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • truckjimy 13.01.2021.

    Radili bi vi meni u lancima pvm

  • duš man 12.01.2021.

    a taman iskopali tunel od 300 metara... zatrpalo bolan, zatrpalo..😁😂

  • pijun 12.01.2021.

    Je su li i oni na Pleterovoj kužini?

Komentiraj...
Vidi sve komentare