To je to što me zanima!

Zaustavili 'Escobara': Evo kako su uhitili hrvatske narkodilere

Kokain su okrivljenici kupili u Panami za 300.000 eura. Vrijednost 100 kilograma koliko ga je zaplijenjeno u Europi procijenjena je do 15 milijuna eura. Iz Amerike je droga preko Malte stigla u Rijeku 3. ožujka
Vidi originalni članak

MUP je u subotu izvijestio o detaljima akcije 'NANA' u kojoj su uhićeni članovi kriminalne organizacije, između ostalih i narkobos Stjepan Prnjat. 

Između ostalog, objavili su i spektakularan video uhićenja u riječkoj luci Brajdica.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Istraživanje je počelo u siječnju prošle godine, a formalna istraga dva mjeseca poslije kada su u Rijeci na carini utvrđene sumnjive nepravilnosti.

PAD 'HRVATSKOG ESCOBARA' Zaustavili narkodilere: Policija objavila detalje akcije 'NANA'

Kokain su okrivljenici kupili u Panami za 300.000 eura, a njegova vrijednost u Europi procijenjena do 15 milijuna eura. Iz Amerike je kokain preko Malte stigao u Rijeku 3. ožujka.

DETALJI PAKLENOG PLANA Hrvatski Escobar godinu dana pripremao šverc droge u Rijeku

Sam način skrivanja droge pokazuju visoku razinu organizacije kriminalne organizacije. U kontejneru je bilo 20 tona metalnog otpada, a kokain je bio skriven u hermetički zatvorenim metalnim spremnicima koji su bili obloženi olovom i krpama.

Vođa čitave organizacije je Stjepan Prnjat, hrvatski državljanin rodom iz Zenice (BiH) s adresama u Zagrebu, Slovačkoj i Njemačkoj.

KRALJ DROGE Dileri hrvatskoga Escobara: Gutali su i po kilogram kokaina

U akciji NANA sudjelovala je i američka DEA, koja je za potrebe ovog slučja otvorila ured u Zagrebu.

Također, suradnju je na visokoj razini hrvatska policija ostvarila i sa slovenskim, austrijskim, njemačkim, talijanskim, španjolskim, nizozemskim, kolumbijskim i panamskim kolegama.

Idi na 24sata

Komentari 78

  • 11.03.2018.

    ma nemoguće da je prnjat bosanac, bosanci su pošteni i vrijedni ljudi...ćast iznimkama!!

  • Smiki_1 11.03.2018.

    Kaj bu sad glava šmrkal?

  • Tryke1 11.03.2018.

    DARKO BOSNJAK poznati prevarant koi radi sa velikim brojem poznatih firmi u rh covjek koi uzme avans od raznih poduzeca i nikada ne zavrsi posao lao sto su dalekovod. Luka gazenica napravio ekolosku katastrofu a inspekcije sve uataslale . knin gdke je pobrao svu sirovonu a ljudima nije platio isto je i sa Diokijem i da ne nabrajam dalje . A prostor na radnickoj odakle je i snimka daje u ppd najam raznim firmama a da ne pricam da zg inspekcije bez obzira sto za tu lokaciju nema ni dozvolu za zbrinjavanje otpada vec god dana ne reagiraju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare