To je to što me zanima!

Zaustavio promet da sokol pojede goluba nasred ceste

Kako bi rijetkom grabežljivcu omogućio miran obrok u gradskoj vrevi, policajac u Saint Paulu u SAD-u zaustavio je automobile u nekoliko ulica
Vidi originalni članak

Više od pola sata u petak su vozači u nekoliko ulica u Saint Paulu u američkoj Minnesoti strpljivo stajali i čekali da sivi sokol pojede svoj obrok. Ptica grabljivica ulovila je gradskog goluba i spustila se na ulicu kako bi ga dokrajčila. Policajac Bob Winsor ugledao je pticu i zaustavio je promet kako je automobili ne bi ozlijedili.
- Stajala je tamo na cesti i čupkala goluba. Uopće se nije bojala, objasnio je policajac koji nije znao o kakvoj je grabljivici riječ. Vozači i prolaznici snimili su kamerama situaciju na cesti i Winsor je ubrzo doznao da je pomogao najbržoj ptici na svijetu - sivom sokolu. Ta je ptica 60-tih bila pred istrebljenjem, no populacija u gradovima naglo joj je porasla. Većina ptica je prstenovana, pa su tako grabljivicu s ceste identificirali kao Elspeth. Sokolica se izlegla 2007. godine, a ime je dobila po unuci Buda Tordoffa, čovjeka koji je sive sokole u Minnesoti povukao s ruba istrebljenja.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • ICE_MAIDEN 24.02.2009.

    bravo za policajca,,

Komentiraj...
Vidi sve komentare