To je to što me zanima!

Zavjera: Žarulje kratko traju da bi industrija masno zarađivala

Njemačka redateljica Cosima Dannoritzer snimila je dokumentarni film ''Zavjera oko žarulje'' u kojemu otkriva tajni plan konglomerata kojim varaju potrošače i zarađuju
Vidi originalni članak

Da idem pogledati žarulju u vatrogasnom domu?! Je li to neki lokalni običaj, pitala je njemačka redateljica Cosima Dannoritzer kad je zalutala u grad Livermore na putovanju Amerikom. Pa stvar je u tome, odgovorila joj je žena iz turističkog ureda, da žarulja koja se ondje nalazi svijetli više od 110 godina. Pitala ju je kako je moguće da toliko traje kad ona svako malo mora trčati u trgovinu po novu jer joj je stara pregorjela, a žena joj je objasnila da je ta žarulja napravljena da traje. Pretpostavila je da je to namještaljka za lakovjerne, a kad se uvjerila da je istina, pomislila je da je riječ o čudu. Nakon što se vratila u Njemačku, bacila se na istraživanje. 

>>> Cijeli članak pročitajte u 24sataExpressu!

Idi na 24sata

Komentari 48

  • dobra_ameba 14.04.2012.

    Baš sam neki dan gledao dokumentarac i izgleda da to nije samo teorija zavjere nego moderna ekonomija koja se osnova na "baci staro, kupi novo" jer da su proizvodi kvalitetni, nema potrebe za kupovanjem, a time se uništava ekonomija. Taj model su prvi ameri prihvatili, a zatim europa nakon nekoliko godina.

  • user_140683 13.04.2012.

    Kad bi tu bile u pitanju samo žarulje bilo bi dobro. U elektronske uređaje meče se softver koji ima zadatak da nakon pokretanja uređaja i isteka garantnog roka bespovratno kvari uređaj.

  • zdrawe 13.04.2012.

    neznam otkad ona to zna no ja to znam vec oko 5godina,,naime,kupujuci stedne zarulje vidio sam na kutiji da je garancija za taj proizvod godinu ili dvije, sad nebitno no bitno je da se jednom trgovackom centru,ako ste kupili taj proizvod priznali garanciju od mjesec dana,, da, samo mjesec dana,, a mislim da i sad isto tako tvrde,,i sta se onda cudit lopovluku,,

Komentiraj...
Vidi sve komentare