To je to što me zanima!

'Zbog 20 kuna duga za užinu škola joj nije dala svjedodžbu'

Dug za prehranu iznosio je 25.000 kuna. Roditelje smo upozorili, ali svi znaju kakve su im obveze. Nije riječ o socijalno ugroženim obiteljima, kažu u OŠ Rudeš
Vidi originalni članak

Nisu svi učenici zagrebačke OŠ Rudeš mogli s prijateljima slaviti podjelu svjedodžbi.

Ako nisu donijeli odreske o podmirenim svim računima za školski obrok, nisu dobili ni svoje ocjene.

- Dijete me potreseno nazvalo kako imamo dug od 20-ak kuna iz svibnja. U lipnju nam na uplatnici nisu pisala nikakva dugovanja i bila sam uvjerena da smo to podmirili. Razrednica joj nije dala svjedodžbu dok nisam platila - kaže majka.

To potvrđuju i drugi roditelji:

- Neki trenutno nisu mogli podmiriti zadnja dva računa. Mislimo da je škola to trebala riješiti drugačije. Djeca su ovako osramoćena - rekli su.

Ravnateljica Mirjana Ljubić govori kako sve piše u ugovoru o školskoj prehrani.

- Početkom lipnja dug za prehranu iznosio je 25.000 kuna. Roditelje smo upozorili, pa se smanjio, ali svi znaju kakve su im obveze. To je jako nezgodno za djecu, ali morat će roditelje pitati zašto nisu dobili svjedodžbe. Nije riječ o socijalno ugroženim obiteljima - kaže ravnateljica Mirjana Ljubić. 

Idi na 24sata

Komentari 143

  • Ena1234_1 03.07.2015.

    Skola je dobro postupila. Sta kad bi svako od ucenika bio duzan po 10 kuna pa to bi skoli bio veliki dug prema pekari. Kako te roditelje nije sramota brukat se za 20 kn i jos to daju u novine., sta su radjali ako ce se zaduzivati.

  • varešak 03.07.2015.

    Reda treba i mora biti.

  • MirjanaNikolić 03.07.2015.

    prije podijele svijedođbe, uvijek bude neki izmišljeni dug za platiti pogotovo 8 razredi

Komentiraj...
Vidi sve komentare