To je to što me zanima!

'Zbog izbjegličke krize Angela Merkel je pred slomom živaca'

Njemački psihijatar Hans-Joachim Maaz smatra kako je njemačka kancelarka narcisoidna - da je izgubila doticaj sa stvarnošću i da odbija priznati da je u krivu
Vidi originalni članak

Hans-Joachim Maaz, ugledni njemački psihijatar, tvrdi da je njemačka kancelarka Angela Merkel narcisoidna, piše Daily Mail.

- Njezino odbijanje da obuzda migrante možda su dokaz mentalnog sloma - smatra Maaz. 

Kancelarka Merkel, kaže Maaz toliko odbija priznati da je bila u krivu oko izbjegličke krize da je "izgubila doticaj sa stvarnošću". Maaz kancelarku Merkel opisuje kao osobu koja želi ugoditi drugima kako bi zadobila njihovo priznanje jer je njezino samopoštovanje jako nisko. 

- Osobe koje streme tome da budu najbolje se hrane uspjehom i pohvalama i bore se s tim da prihvate kritiku - kaže Maaz koji u tome vidi i Angelu Merkel. Misli da je njezina odluka da otvori granice bila čisto emocionalna te da je pohvala koje je dobila da je postupila humano dalje "hranila" njezin narcizam. 

- Baš zato sad ne može priznati da je njezina humanitarna gesta bila kriva - kaže Maaz. 

Ako Merkel tako nastavi, smatra  Maaz prijeti joj psihički slom. 

U Njemačku je prošle godine ušlo više od milijun izbjeglica. To je izazvalo bijes neofašista koji sve češće napadaju migrante. Napadi su se pojačali nakon novogodišnje noći u kojoj su izbjeglice u brojnim njemačkim gradovima napadali žene. Cijela situacija uzdrmala je Merkel

Popularnost joj je počela padati, a i neki njezini kolege se ne slažu s njezinom politikom prema izbjeglicama. U ožujku su u Njemačkoj lokalni izbori i tada će se vidjeti kolika je snaga Angele Merkel. Neki analitičari misle da bi Merkel, ako rezultati budu loši za njezinu Uniju, trebala odstupiti. 

Idi na 24sata

Komentari 82

  • UsorskaBanovina 31.01.2016.

    posto nasa novinarka ove koji negoduju odmah deklarira kao "neofasiste" ja nju vidim kao deklariranu Staljin-Antifasistkinju.

  • bajica1009 31.01.2016.

    Svi gubitnici u 2.sv.ratu zadnjih 25 godina žele umanjiti strahote koji su radili i prenijeti težište na komunizam nazivajući to različitim stvarima, na taj način dobili su potporu-vjetar u leđa da propagiraju tobože neka prava tako je ova gosp. bacala maglu u oći njemcima sada ta politika nanosi nemjerivu štetu odnosno propast državi i njenim partnerima. Kada dio nacije daje totalnu potporu to vodi jednoumlju koje upravo završava u Njemačkoj i rezultati takove politike će ubrzo doći na izračun koji je poražavajuči, uprkos mišljenju kako je to čista fantazija ali ona polako dolazi i kuca na vrata njemačke. Mi smo upravo ušli u taj mlin i sada lagano poprimamo te trendove jer su se nacionalisti dokopali vlasti i ništa ih značajno ne zanima da bi situaciju okrenuli do služenja i vazalstva svojim mentorima iz EU i svijeta pod šapom crkve koja želi preuzeti sve upravljačke ovlasti u zemlji i tu smo dostigli kritičnu točku jer se taj plan ostvaruje. Upravo je selekcija podobnih i nepodobnih nestranačkih udruga civilnog društva koje će ostati bez potpore države. Tko to radi sječe svoju granu na kojoj sjedi ali njima nije bitno jer su na vlasti i već su njihovi djedovi jednom prodali zemlju pa neće od toga prezati ni ovi sada. Normalno da uvijek postoje čimbenici koji će negirati i na sve načine ublažavati te trendove ali mislim da je sada zadnji trenutak da se okrenemo pravcem kojim smo krenuli kojinova vlada negira i nečini ništa, umjesto da narodu predoči mjere i proračun oni se sastaju sa nebitnim "Partnerima" bosna slovenija i pokazuju da su izgubili kompas.

  • ravno1 31.01.2016.

    Jedan komentator kaže da je Evropa na rubu živčanog sloma. Boli me ona stvar za Evropu ali na rubu živčanog sloma sam i ja već nekoliko mjeseci dok gledam i slušam nesposobne političare (Merkel, Holland, Milanović, Pusić, Ostojić ...) kako ne vide kamo vodi njihova politika "otvorenih vrata". Pojma nemaju što rade. A Pusička priča o teroristima koji se voze isključivo prvom klasom. I takva osoba vodi vanjsku politiku. Ako zbog ničega drugog, Milanovića se moralo zbog toga maknuti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare