To je to što me zanima!

Zbog korone: Rijeka EPK 2020. se privremeno obustavlja

Posredno, posljedice koje ova pandemija ostavlja na gospodarstvo i ekonomiju nesagledive su, a time teret ove krize nose, i još će dugo nositi, mnoge i različite društvene djelatnosti
Vidi originalni članak

Pandemija korona virusa na grubi je način dotakla čitav svijet, duboko promijenila način na koji živimo te natjerala ljude na strepnju i povlačenje u osamu, izolaciju i izbjegavanje društvenih kontakata. U prvom planu rada svih nacionalnih vlada i svih razina upravljanja društvom, nalazi se zaštita ljudskih života i zdravlja čovječanstva. Posredno, posljedice koje ova pandemija ostavlja na gospodarstvo i ekonomiju nesagledive su, a time teret ove krize nose, i još će dugo nositi, mnoge i različite društvene djelatnosti. Kultura iz ovog izvanrednog stanja nije izuzeta. Nije ni projekt Europske prijestolnice kulture.

Ono što je zasad izvjesno jest činjenica da će proračunska sredstva planirana za provedbu EPK programa biti smanjena jer se smanjuju prihodi javnih proračuna zbog mjera poduzetih u kontekstu pandemije virusa. Zbog toga je izrađen prijedlog plana upravljanja projektom EPK u uvjetima krize koji uključuje dvije faze. U prvoj fazi, tvrtka RIJEKA 2020, osnovana za pripremu i provedbu EPK programa, nastavit će obavljati nužne poslove s minimalnim brojem zaposlenih kako bi se dovršile isplate obaveza vezanih uz do sad održane programe te kako bi se pripremila druga faza, odnosno oni programi koji će se moći održati kada mjere izolacije završe. Prijedlog ovog plana, koji su zajednički izradili tvrtka RIJEKA 2020 i Grad Rijeka kao nositelj titule Europske prijestolnice kulture, jučer je dostavljen Ministarstvu kulture i Primorsko-goranskoj županiji. On je temelj za nastavak razgovora o definiranju financijskog okvira i plana provedbe dijela programa.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 17.04.2020.

    Koliko su kulturni toliko je i trajalo

Komentiraj...
Vidi sve komentare