To je to što me zanima!

Zbog krađe zastave u Krnjaku, SDSS tražio stanku u Saboru

Ako smo do sada tolerirali, u predizbornim kampanjama, govor netolerancije, onda nije ni čudno da netko pijan ovako reagira, rekao je zastupnik SDSS-a Mile Horvat
Vidi originalni članak

Kako bi upozorili na incidenta u Krnjaku, klub zastupnika SDSS-a i nacionalnih manjina tražio je stanku u sabornici. Dvadesetak navijača Hajduka je maltretiralo lokalne stanovnike, provalili su u vijećnicu i skinuli zastavu za koju su mislili da je zastava Republike Srbije.

- Tu su pravili priličan nered, priličan cirkus, maltretirali ljude i vrijeđali ljude, čak su se junačili na jednom čovjeku koji je '27. godište pa je čovjek jedva pobjegao i onda su vidjeli "srpsku zastavu" na zgradi općine i krenuli je skinuti. Prvo su se jedni drugima penjali na rame, a kad je nisu skinuli provalili su ulazna vrata općinske zgrade, na katu razbili prozore, odnosno balkonska vrata vijećnice. Tu su napravili naravno kaos, stampedo, skinuli su tu zastavu i otišli - ispričao je Mile Horvat (SDSS).

Kaže da zabrinjava činjenica da zastava srpske nacionalne manjine u općini stoji od 2004. godine i dosad nikome nije smetala, te je ustvrdio da je ovaj incident ozbiljno doveo u pitanje korektan suživot između većinskog i manjinskog naroda. Horvat krivcima smatra političare i ponašanje u predizbornim kampanjama...

- Ako smo do sada tolerirali, u predizbornim kampanjama, govor netolerancije prema pojedinim etničkim skupinama zašto se onda čudimo ako netko u alkoholiziranom stanju ovako reagira - rekao je.

Očekuje od nadležnih da odrade svoj dio posla, a od Sabora da konačno osudi ovakve govore netolerancije koji rezultiraju ovakvim ponašanjem.

Predsjednik Sabora Josip Leko sa žaljenjem je ustvrdio da je svaka diskriminacija, posebno s konotacijama nacionalnih odnosa, neprihvatljiva. 

- Svaka diskriminacija nije dobra, nije prihvatljiva i neće biti primljena ni u Saboru ni u društvu - rekao je Leko.

Idi na 24sata

Komentari 65

  • ivokap 24.05.2013.

    Zašto takvu jednu zastavu ne objese u Sloveniji?

  • ivokap 24.05.2013.

    Ovi srpski zastupnici ili bolje rečeno politikanti me potsjećaju na kamikaze.

  • inspektor1986 23.05.2013.

    Bilo je i vrijeme da tu šugavu zastavu maknu. Svaka čast. U Hrvatskoj smo. Nek se zna.

Komentiraj...
Vidi sve komentare