To je to što me zanima!

Zbog kvara isključili cijeli kvart, žena (80) koja koristi aparate za održavanje na životu umrla

Lokalni distributer struje u australskom Dubbu isključio je struju kako bi popravili kvar transformatora, no u tom dijelu grada bila je i Gloria Shae (80) koja je preminula jer koristi uređaj koji je održava na životu
Vidi originalni članak

Australska obitelj ogorčena je nakon što je njihova baka (80) umrla kad je dio grada u kojem žive ostao bez struje. 

Gloriju Shae prije 10 dana su pronašli na podu stana u gradiću Dubbo dok je pokušavala doći do boce s kisikom. Ona je kod lokalne energetske tvrtke bila registrirana da koristi uređaje koji je održavaju na životu. 

No 8. svibnja ujutro njen dio grada ostao je bez struje rano ujutro. Sin pokojne žene za 7 News je ispričao kako ga kompanija nije kontaktirala da nema struje u tom dijelu grada. 

- Da je bio neki automatizirani sustav koji bi mi poslao poruku, stigao bih do mame za 30 sekundi - rekao je. 

Ispričao je kako su majku registrirali da bi imali više sigurnosti, ali kaže i kako nema sustava koji će obavijestiti članove obitelji u slučaju nestanka struje.

Hitna služba je stigla kroz 15 minuta nakon što je žena pronađena i pokušali su je reanimirati, ali već je nastupila moždana smrt. 

Iz energetske tvrtke kažu da je struja isključena kad je prolaznik uočio iskrenje iz transformatora. Zbog sigurnosti su isključili lokalno područje i kroz otprilike sat vremena popravili kvar. Kažu i da bi se ljudi trebali pobrinuti za alternative u ovakvim slučajevima kad se oslanjaju na struju za održavanje na životu.

- Ali kako bi žena od 80 godina, koja ne može disati i probudila se iz dubokog sna, trebala izaći van i sama pokretati agregat - pita se njezin sin.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Piver 18.05.2023.

    pa dobro jbmu ako imate osobu kod kuce koja treba struju za aparate onda se i pobrinete da tu postoje baterije u slucaju da nestane struje. Moze se vec danas imat backup batterije za kucu i kad nestane struje iz mreze onda se automatski trosi struja iz tih velikih baterija. jedan primjer je Tesla powerwall ali postoji mnogo jeftinijih baterija koje se mogu instalirat . Dakle ne odgovorna djeca.

  • safarb 18.05.2023.

    Obično kad se isključi trafo, automatski se uključi agregat, ali eto očito nije, i sin se riješio brige :-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare