To je to što me zanima!

Zbog Marakeškog sporazuma, belgijski premijer dao ostavku

Desničarska N-VA objavila je da povlači svoje ministre iz koalicije nakon što je Michel odbio njihov zahtjev u ponedjeljak da odustane od potpore takozvanom Marakeškom sporazumu
Vidi originalni članak

 Belgijski premijer Charles Michel objavio je u utorak u parlamentu da podnosi ostavku nakon što su socijalisti i zeleni zaprijetili izglasavanjem nepovjerenja njegovoj manjinskoj vladi.

- Donosim odluku da podnesem ostavku i namjera mi je odmah otići kod kralja da mu je predam - rekao je Michel nakon rasprave u Zastupničkom domu. 

Njegova je vlada u izmijenjenom sastavu nastavila s radom kao manjinska nakon što se desničarska stranka N-VA, najveća stranka u njegovoj koaliciji, povukla prije desetak dana zbog spora oko Globalnog kompakta o migracijama Ujedinjenih naroda. 

HRVATSKU PREDSTAVLJA BOŽINOVIĆ Otvorili konferenciju, uskoro će se usvojiti Marakeški sporazum

Desničarska N-VA objavila je da povlači svoje ministre iz koalicije nakon što je Michel odbio njihov zahtjev u ponedjeljak da odustane od potpore takozvanom Marakeškom sporazumu

Michel je odbio ideju o prijevremenim izborima, a opći izbori u Belgiji predviđeni su za svibanj 2019.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • mestar 19.12.2018.

    Svi imaju ponekog moralnog po;iticara osim lijepe nase gdje vladaju populisti koji i neznaju razliku sto je moralno a sto nemoralno.

  • 19.12.2018.

    Bliži se dan kad će zbog migranata'' eksplodirati'' cijela Europa . Žali Bože ovo djece koja se rađau i odrastaju u ovom nazovi liberalno-demokratskom društvu , a što je zapravo novi naziv pičvajz .

  • ravno1 19.12.2018.

    Sasvim je očito da su građani diljem Europe shvatili da ih političari "ne šljive ni 5 posto". Pa su građani odlučili sami rješavati probleme. Kolika tuka mora biti ovaj premijer da nije shvatio da će morati podnijeti ostavku? Zar takva tuka zaslužuje biti premijer? NE. Čestitke građanima Belgije. Kada ćemo mi naše političare naučiti da mogu "po svome" ali da ne mogu onoliko koliko oni misle da mogu? Da će im doći kraj. Politički.

Komentiraj...
Vidi sve komentare