To je to što me zanima!

Mitrović: Ne možemo prikrivati informacije o lošoj robi iz RH

Vlasnik TV Pink hitro je reagirao, samo dva sata nakon zahtjeva hrvatskog MVP srbijanskim vlastima da njegova televizija prekine hajku na hrvatsko gospodarstvo
Vidi originalni članak

Hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je danas na razgovor predstavnika srbijanskog veleposlanstva kojem su mu poručili kako najoštrije osuđuju te izražavaju zabrinutost zbog emitiranja negativnih i neutemeljenih sadržaja o Hrvatskoj, institucijama hrvatske državne vlasti i hrvatskim gospodarskim subjektima u programu srbijanske televizije TV Pink.

Kako prenosi Večernji list, MVP je pozorno pratio slučaj te očekivao da nadležno tijelo u Srbiji, Republička radiodifuzna agencija, odmah reagira, onako kako je reagirala u slučaju Prve srpske televizije kad su u njihovu programu vrijeđani Hrvati. Ako se to ne dogodi, poručili su, poduzet će druge diplomatske mjere, što se danas i dogodilo.

Budući da se TV Pink koristi javnim frekvencijama Republike Srbije, od nadležnih srbijanskih tijela tražimo žurno djelovanje u skladu sa zakonom kako bi se nastavak objavljivanja sadržaja takve prirode što prije prekinuo, zatražili su od srbijanskog predstavnika koji je pak poručio kako će s hrvatskim zahtjevom upoznati nadležne institucije u Srbiji.

TV Pink i dalje će objavljivati informacije o otrovnim proizvodima iz Hrvatske

Vlasnik TV Pink Željko Mitrović hitro je reagirao, samo dva sata nakon zahtjeva hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova srbijanskim vlastima da njegova televizija prekine hajku na hrvatsko gospodarstvo.

"Uza sve uvažavanje institucije ministarstva vanjskih poslova, a na osnovi vašeg reagiranja, želim objasniti sljedeće stvari: Nikakva vaša reagiranja ili reagiranja institucija u Hrvatskoj ne mogu spriječiti TV Pink da objavljuje informacije o prebijenim ili zlostavljanim građanima srpske nacionalnosti na hrvatskom teritoriju. Također, moram vas podsjetiti, a nadam se da ćete se složiti, da ne možemo prikrivati i ne objavljivati informacije o robi i proizvodima iz Hrvatske koji su neispravni, zagađeni ili otrovni, a prodaju se na srpskom tržištu. Što se tiče otimanja srpske imovine, to prepuštamo međunarodnim institucijama kao i vašim i našim pravosudnim organima. U nadi da ćete razumjeti da nas profesionalni, moralni i etički standardi navode da se odgovorno ponašamo u kategoriji zaštite srpskih potrošača, mislim da ćete i sami shvatiti da su vaše izjave neprimjerene diplomatskoj i korektnoj komunikaciji. Ako slučajno imate bilo kakvu sumnju u nezakonit rad TV Pinka, voljeli bismo to čuti. U nadi da nećete pokušavati spriječiti te informacije koje vam ne idu u prilog, bez obzira što su potpuno točne", stoji u pismu Željka Mitrovića Ministarstvu vanjskih poslova Republike Hrvatske.

Mitrovićevih sedam pitanja

Željko Mitrović je Carini postavio sedam pitanja. Zanima ga zašto naša carina prešućuje da su uvidom u dokumentaciju nedvosmisleno vidjeli, da je jedan od tri suvlasnika gibraltarske tvrtke, dakle i broda El Bosco V bio na brodu u tom spornom trenutku. Pita se i zašto se prešućuje da je incident započeo svađom carinika i skipera te zašto se prešućuje da je on zbog bolesti bio spriječen biti na brodu. 

Mitrović tvrdi i da se prešućuje da je brod u istom statusu već 4 godine bio na Jadranu i 20 puta prošao carinsku proceduru, te se pita i zašto se prešućuje koliko je brodova s ovakvim statusom u teritorijalnom vodama Hrvatske. Pita se i zašto je Carina pustila brod u hrvatske teritorijalne vode ako nešto nije bilo po propisima, a zanima ga i hoće li carinski organi ispitati porijeklo imovine budućeg vlasnika broda, prenosi Dnevnik.hr

Idi na 24sata

Komentari 256

  • Mico_1 11.08.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Julian Assange 11.08.2011.

    Kladim se da će ipak Kosorka po hitnom postupku "ispod pulta" isposlovat Mitroviću jahtu, samo da se prljavi veš hrvatske adeze korupcije i opće truleži sistema, preko srpskih medija ne plasira i na hrvatske medije. Moć televizije je enormna, domaće televizijske kuće i njihovi poltronski urednici su u sprezi sa krupnim kapitalom i političkim elitama i zato niti ne dobijamo realnu situaciju stanja. Hrpa političkog kriminala uspješno se zataškava na našem diktiranom medijskom prostoru, relativizira se i najčešće zaklanja u sjenu namjerno smišljenih i plasiranih afera sasvim beznačajnog i benignog karaktera, koje se naprotiv napuhuju u visine interesa, dok se za to vrijeme PRAVI KRIMINAL provlači neokrznut. Nastup nezavisne istraživačke medijske kuće poput Pinka, uz to i dodatno nabrijanih ambicija njihovog vlasnika, mogao bi brojne domaće legalne kriminalce tzv. tajkune i njihove jatake - aktualne političke dužnosnike, zavit u debelo crnilo. Stoga s neskrivenim guštom pratim daljnji razvoj situacije.

  • kimithebest18052008 11.08.2011.

    Točno tako,niste u pravu

Komentiraj...
Vidi sve komentare