To je to što me zanima!

Zbog mjera štednje Slovenci nezadovoljni svojom vladom

Samo 31 posto ispitanika u Sloveniji zadovoljno je radom svoje vlade, a samo 13 posto ih smatra da će se ekonomska situacija u Sloveniji poboljšati iduću godinu
Vidi originalni članak

Samo 31 posto ispitanika u Sloveniji zadovoljno je radom svoje vlade, a samo 13 posto ih smatra da će se ekonomska situacija u Sloveniji poboljšati u idućih godinu dana. 

Razlog za takav pad popularnosti su mjere štednje koje pod pritiskom Europske unije mora provoditi slovenska premijerka Alenka Bratušek. 

Europska komisija zahtjeva rezanje budžeta u zemljama eurozone kako se ne bi ponovio slučaj Cipra i Grčke. Europska komisija zahtjeva rezanje budžeta u plaćama javnog sektora, mirovinama, zdravstvenom osiguranju i školstvu. 

Stanovnici Slovenije najviše se boje uvođenja kriznog poreza od 1 do 5 posto koji bi mogao znatno utjecati na obiteljske budžete građana. Europska komisija očekuje od Slovenske vlade da do 2015. godine smanji zaduženja na manje od 3 posto od ukupnog BDP-a. 

Ovogodišnji slovenski dug bi mogao iznositi 7.9 posto od BDP-a. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • marnik954 06.08.2013.

    Pa naravno da su protiv štednje, a time su nezadovoljni i protiv vlade i tako je svugdje gdje ima siromaha. Bogati mogu štediti, ali ne žele dok siromasi nemaju od čega štediti. a i zašto, pa da ih se kasnije potkrada.

  • dahhmal 06.08.2013.

    Kod nas su samo politicari zadovoljni sobom

  • Neutralni 05.08.2013.

    Nije problem štednja nego njena raspodjela.. I oni i mi smo u debelim g.... i kresati se mora ako ćemo da se pokušamo izvaditi iz tog ali onda krenuti od vrha do onih najnižih... svima po 50% od plaće s tim da su donji slojevi zaštićeni i naći neki minimum ispod kojeg se ne smije ići i onda kontrolu kud idu ta srdstva i kako investirati. Nije probem ni kredit ni zaduženje ako će se pametno iskoristiti pa da kuna zajma dadne 1,5 kn tj. ulaganjem u tvornice itd pa ni koncesija cesti ako je ispravna cijena i ako će se ti novci opet preusmjeriti u proizvodnju koja će dati više novca nego bi dale cestarine. Ali dok mi imamo lopove kod nas, ne vrijedi niti jedna ekonomska teorija jer sve ide na privatne račune.

Komentiraj...
Vidi sve komentare