To je to što me zanima!

Zbog našeg ulaska u EU, na tri dana blokirat će pola Zagreba!

Posebna regulacija prometa vrijedit će od subote 29. lipnja u jutarnjim satima kada bi delegacije trebale početi dolaziti sve do 1. srpnja u kasnim večernjim satima
Vidi originalni članak

Zbog središnje proslave ulaska Hrvatske u EU policija će sljedećeg vikenda blokirati pola Zagreba. 

Vrijedit će posebna regulacija prometa na određenim prometnicama kojima će se kretati strane delegacije od zračne luke Zagreb do hotela u centru u kojima su smješteni te do Gornjeg Grada i Trga bana Jelačića. 

Iz zagrebačke policije očekuju okupljanje 30-ak stranih delegacija iz zemalja članica EU, Jugoistočne Europe, čelnika europskih institucija te hrvatskih uglednika. 

Posebna regulacija prometa vrijedit će od subote 29. lipnja u jutarnjim satima kada bi delegacije trebale početi dolaziti sve do 1. srpnja u večernjim satima dok posljednja ne ode. 

Ta tri dana policija će zatvarati određene prometnice u vrijeme prolaska kolone vozila s delegacijama. 

To su Velikogorička cesta od aerodroma do Av. Većeslava Holjevca, preko Mosta slobode do Ulice Grada Vukovara. 

Za sav promet privremeno će zatvarati promet na Savskoj cesti do centra, oba zelena vala (smjer istok od Jukićeve do Trga žrtava fašizma i zapad Trga žrtava.

Na Gornji Grad i oko Trga bana Jelačića čak ni stanari 

U zonama odvijanja središnje proslave, odnosno na Gornjem Gradu i Trgu bana Jelačića 30. lipnja moći će voziti samo vozila s posebnom dozvolom, no nju neće moći dobiti stanari. Neposredno uz ceste kojima će prolaziti delegacije, uz hotele smještaja, kao i na glavnom Trgu te Gornjem Gradu vrijedit će zabrana parkiranja koja će se odnostiti i na stanare. Oni će morati premjestiti svoje automobile, o čemu će ih dva dana ranije izvijestiti policija.

Autom do zračne luke? Zaboravite...

Također, automobili neće moći doći do zračne luke, već će građani svoja vozila morati ostavljati kod stadiona Radnik u Velikoj Gorici otkud će ih dalje prevoziti posebni autobusi. 

- Molimo građane za razumijevanje te apeliramo da koriste alternativne pravce. Na web stranicama PU zagrebačke mogu pronaći karte s prometnicama na kojima očekujemo otežano i vrlo otežano kretanje te alternativne pravce - kazao je Viktor Forijan iz PU zagrebačke.

Idi na 24sata

Komentari 169

  • MatijaDrenski 25.06.2013.

    Zbog ovakvih stvari neki manji grad bi trebao biti glavni grad Hrvatske, nemora nužno najveći grad biti i glavni. Puno bi lakše bilo zaustaviti promet u npr. Varaždinu ili Rijeci.

  • 23.06.2013.

    Ja ne ulazim u EU. Vi samo idite koji ste zaokružili, ja ostajem gdje jesam, fizički i psihički, i na svim drugim planovima, ideološki, politički, etički, moralno, kako god. sretno u EU !!!

  • Hello Kity_1 23.06.2013.

    E frende, a tko će to platit??? toliko o tome da država nema novaca... :(

Komentiraj...
Vidi sve komentare