Obavijesti

News

Komentari 169

Zbog našeg ulaska u EU, na tri dana blokirat će pola Zagreba!

Zbog našeg ulaska u EU, na tri dana blokirat će pola Zagreba!
6

Posebna regulacija prometa vrijedit će od subote 29. lipnja u jutarnjim satima kada bi delegacije trebale početi dolaziti sve do 1. srpnja u kasnim večernjim satima

VIDEO

Zbog središnje proslave ulaska Hrvatske u EU policija će sljedećeg vikenda blokirati pola Zagreba. 

Vrijedit će posebna regulacija prometa na određenim prometnicama kojima će se kretati strane delegacije od zračne luke Zagreb do hotela u centru u kojima su smješteni te do Gornjeg Grada i Trga bana Jelačića. 

Iz zagrebačke policije očekuju okupljanje 30-ak stranih delegacija iz zemalja članica EU, Jugoistočne Europe, čelnika europskih institucija te hrvatskih uglednika. 

Posebna regulacija prometa vrijedit će od subote 29. lipnja u jutarnjim satima kada bi delegacije trebale početi dolaziti sve do 1. srpnja u večernjim satima dok posljednja ne ode. 

Ta tri dana policija će zatvarati određene prometnice u vrijeme prolaska kolone vozila s delegacijama. 

To su Velikogorička cesta od aerodroma do Av. Većeslava Holjevca, preko Mosta slobode do Ulice Grada Vukovara. 

Za sav promet privremeno će zatvarati promet na Savskoj cesti do centra, oba zelena vala (smjer istok od Jukićeve do Trga žrtava fašizma i zapad Trga žrtava.

Na Gornji Grad i oko Trga bana Jelačića čak ni stanari 

U zonama odvijanja središnje proslave, odnosno na Gornjem Gradu i Trgu bana Jelačića 30. lipnja moći će voziti samo vozila s posebnom dozvolom, no nju neće moći dobiti stanari. Neposredno uz ceste kojima će prolaziti delegacije, uz hotele smještaja, kao i na glavnom Trgu te Gornjem Gradu vrijedit će zabrana parkiranja koja će se odnostiti i na stanare. Oni će morati premjestiti svoje automobile, o čemu će ih dva dana ranije izvijestiti policija.

Autom do zračne luke? Zaboravite...

Također, automobili neće moći doći do zračne luke, već će građani svoja vozila morati ostavljati kod stadiona Radnik u Velikoj Gorici otkud će ih dalje prevoziti posebni autobusi. 

- Molimo građane za razumijevanje te apeliramo da koriste alternativne pravce. Na web stranicama PU zagrebačke mogu pronaći karte s prometnicama na kojima očekujemo otežano i vrlo otežano kretanje te alternativne pravce - kazao je Viktor Forijan iz PU zagrebačke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 169
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C
VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje

ZAGREB - Nekoliko čitatelja već nam je poslalo snimke divljih svinja kako u petak u jutarnjim satima pomahnitalo trče po Dubravi. Zaprimili smo novi video na kojem se vidi kako dvije divlje svinje protrčavaju na samo pola metra od djevojke koja hoda Branimirovom ulicom kao i ljudi koji čekaju autobus na stanici. Ranije su snimljene kako trče uz željezničku prugu