To je to što me zanima!

Zbog nekadašnje Miss Moskve više ne želi biti sultan Malezije

On se zbog nje odrekao krune, a ona je zbog njega prešla na islam. Oksana je 2015. postala najljepša žena Moskve. Za sultana se udala lani u studenom
Vidi originalni članak

Ni jedan malezijski monarh nije abdicirao u više od 60 godina otkako je Malezija stekla neovisnost od Velike Britanije. Sultan Muhammed V. (49) prekinuo je tu tradiciju zbog ljubavi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Njegovo veličanstvo poručuje narodu da i dalje bude ujedinjen kako bi održali jedinstvo, toleranciju i u zajedništvu radili - priopćili su iz palače, no nisu naveli razloge napuštanja krune. Lani u studenom sultan se opravdao javnim izostancima zbog liječenje, da bi ga istoga mjeseca fotografirali na svadbi.

'Vladar modernog duha'

Oženio je bivšu Miss Moskve, Oksanu Voevodinu (25), koja je za njega prešla na islam. Kraljevao je od prosinca 2016. Slovio je za vladara modernog duha jer je uživao u ekstremnim sportovima, poput off-road vožnji i streljaštva.

Malezija je jedina zemlja na svijetu s rotacijskom vladavinom u kojoj devet obitelji uživa u kruni, a vladari se mijenjaju svakih pet godina. Iako su kraljevi uglavnom fikusi jer je prava vlast u rukama premijera i parlamenta. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • cimerrr 08.01.2019.

    Što ti je ljubav? Pa Sultan je musliman,mogao je harem od tavih desetak imati,a on ostavi prijestolje zbog ljubavi.

  • 07.01.2019.

    Eh,...ljubav!

  • nacy 07.01.2019.

    money,money,money...

Komentiraj...
Vidi sve komentare