To je to što me zanima!

Zbog obilne kiše ponovno poplavljena okolica Požege

Poplavljeni su podrumi obiteljskih kuća, gospodarski objekti i dvorišta. Nabujali potoci su se izlili na nekoliko mjesta i zaprijetili naseljima Vidovice i Dervišaga. Na terenu su vatrogasci i Hrvatske vode.
Vidi originalni članak

Obilna kiša koja je u četvrtak oko 14.30 sati pala na području Požeške gore, Vidovaca, Jagodnjaka i ostalih obližnjih naselja, ponovno je stanovnicima donijela bujice vode koji teku ulicama, stvaraju blago i raznose kamenje. Poplavljeni su podrumi obiteljskih kuća, gospodarski objekti i dvorišta. Nabujali potoci su se izlili na nekoliko mjesta i zaprijetili naseljima Vidovice i Dervišaga, priopćilo je Ravnateljstvo civilne zaštite. Cesta u Jagodnjaku je od u nedjelje doslovno prepolovljena, još uvijek nije sanirana što dodatno otežava situaciju pojedinim stanarima, prenosi 034portal

Na teren su, kako navodi Županijski centar 112 Požega, izašli vatrogasci JVP-a Grada Požege, tvrtka za obavljanje vodnih usluga te tvrtka koncesionar Hrvatskih voda. 

Vatrogasci JVP-a Požega imali su tri intervencije na ispumpavanju podruma obiteljskih kuća, a djelatnici tvrtke koncesionara čiste korita potoka i kanale, koji su još puni mulja od poplave 6. lipnja. Djelatnici tvrtke za vodne usluge čiste kanalizaciju i šahtove u spomenutim mjestima. 

Promet između Požege i Pleternice na DC38 nije u prekidu, ali se odvija otežano zbog intervencija žurnih službi.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • arow 11.06.2021.

    Dajte im Mark Tritas ona je strucnjak

  • lukicluka11 11.06.2021.

    To će sad tako biti sve do sljedećih izbora i onda u kampanji će hdz obećati da će to sanirati ako glasaju za njih, pa dragi Požežani samo ADEZ-e i niko više vas ne može tako uništiti i varati, i samom glas njima i plivat ćete dok ste živi.

  • jožek2 10.06.2021.

    Ma neka samo plavi, imaju Požežani ADEZE i oni će im sve to izgraditi, i napraviti regulaciju odvodnih kanala, tako da će još više plaviti, i samo glasajte za Adeze !!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare