To je to što me zanima!

'Zbog objave popisa dužnika nećemo slušati nikakve kritike'

Upitan puni li se državni proračun kako je očekivao, Linić kaže da je uprihođeno 50 posto planiranog iznosa, ali da u drugoj polovici godine očekuje još bolje punjenje
Vidi originalni članak

Ministar financija Slavko Linić je u intervju za Dnevnik HRT-a ponovio je kako će popis poreznih dužnika objaviti zadnjeg dana srpnja. Zaključio je kako se popisom poreznik dužnika radi jasna razlika između urednih i neurednih:

- Nismo voljni slušati kritike zbog objave popisa - kaže Linić.

Istaknuo je da će Vlada raditi na smanjenju deficita ako se proračun bude punio bolje od predviđenog. Upitan puni li se državni proračun kako je očekivao, Linić kaže da je uprihođeno 50 posto planiranog iznosa, ali da u drugoj polovici godine očekuje još bolje punjenje.

- Naša obveza mora biti da se prestanemo zaduživati iznad mogućnosti. Da bi to prestali moramo smanjiti deficit. Tu je na prvom mjestu za iduću godinu gospodarski rast, ulaganje u privredu i otvaranje novih radnih mjeta. U isto vrijeme i nadalje i odricanje i štednja. Štednje će biti u dijelu subvencija te racionalno trošenje sredstava za plaće - rekao je ministar u intervjuu. 

Idi na 24sata

Komentari 72

  • steficamateus 12.08.2012.

    Gospdine Linicu provjerite prvo ispravnost podataka na listi dužnika,pa ih onda stavljajte na stup sramote,jer sam ja slucajo nasla i sebe na toj listi iako u Hrvatskoj ne zivim vec 30 god.drzavljan sam druge drzave u kojoj zivim,radim i redovito placam sve poreze.A posto vi ne zelite da slusate komentare, meni ne preostaje drugo nego da pomocu pravne sluzbe, operem svoje ime sa vaseg stupa sramote.

  • leonaleonic 25.07.2012.

    Koja novost, neće slušati kritike !? Niti sluša, niti čuje, niti vidi išta osim svoje fotelje i džepa.

  • zpoduna2 25.07.2012.

    TEo što ce objaviti popis dužnika, uopce me ne oduševljava, jer je to mazanje ociju sa blatom, kakao ne bi vidjeli ono osnovno a to je da su utjerani dugovi malim i sitnim poduzetnicima, a one velike nitko ne smije dirati, jer ih premijer voli i posjecuje, jer prijete da ce otpuštati djelatnike i tko zna još kakve nebuloze i ucjene. Neka nam cijenjeni Rijecki muž konacno iznese plan kako i na koji nacin ce naplatiti država ogroman dug poreznih obaveznika. Kada ce se obracunati i na koji nacin sa svim onim poznatim i nepoznatim osobama koje su sudjelovale u privatizaciji i pljački Hrvatske. To nas interesira a ne neki tamo spiskovi dužnika i price trla baba lan, da joj prođe dan.

Komentiraj...
Vidi sve komentare