To je to što me zanima!

Zbog politike "stranci van" Barroso zaprijetio Švicarskoj

Predsjednik EK Jose Manuel Barroso zaprijetio je da bi švicarski državljani mogli izgubiti pravo na rad i prebivalište u EU ako zemlja provede izolacionističku politiku
Vidi originalni članak

Rasistička ofenziva desničarske Švicarske narodne partije (SVP), s teškim uvredama strancima, dovela je tu zemlju na prag sukoba s EU.

Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso zaprijetio je da bi švicarski državljani mogli izgubiti pravo na rad i prebivalište u EU ako ta zemlja provede izolacionističku politiku. Riječ je o nedjeljnom referendumu na kojem su Švicarci s 50,3 posto odlučili da vlada ukine slobodan pristup tržištu rada u Švicarskoj za državljane Europske unije.

Parole su bile na tragu neonacističkih. “Stranci van!”, “Usrani Jugovići” (svi iz bivše SFRJ), “Da rasizmu”, natpis “Pretvorimo zabrinutost u akciju” na keltskom križu, te crteži bijelih, crnih, žutih i smeđih ruku kako grabe švicarske putovnice. Iako Barroso nije bio eksplicitan, rekao je da Švicarska ne može imati slobodan pristup EU ako to ne dopusti i u drugom smjeru. U Švicarskoj živi milijun državljana EU. U EU živi 430.000 Švicaraca, a 230.000 ih radi.

Idi na 24sata

Komentari 89

  • Pinklec_1 13.02.2014.

    E kad bi BAROSO znao da od 10 novo otvorenih FIRMI u SVICARSKOJ 9 registriraju ALBANCI od svih zaposlenih samo dva govore NJEMACKI jezik ostali neznaju sto znaci da su na crno i azilanti, pojavio se i SYNDROM SLASTICARNI U HRVATSKOJ pod nazivom KEBAP i PIZERIJA kao isturene KARAULE umrezeni u DILANJE DROGE i Kriminalnih djelatnosti svako malo se upucaju na parkingu za mjesto parkiranja ima mnogo mnogo toga jos

  • LebronPetrovic 13.02.2014.

    Ima tamo i neardetalaca !

  • LjubomirGrmaca 13.02.2014.

    Švicarka je doista zemlja blagostanja u istoj sam od 1973 godine moram priznati dasam u njoj doživio dosta dobroga i zaradio prilično novaca a toko isto sam doživio i neke neugodnosti,kao na primjer: Kada je moja kćerkoca bola oko 11 godina ili tu negdje njezina učiteljica tadašnja je pokušala ocrnjeti i mene i moju kćerkicu nečim što zdrav razum nemože pomisliti a kamoli učiniti.Dobro takvi je malo fala Bogu ima a ta učiteljca je imala naum mene strpati u zatvor i moju ćerku ostraniti od mene i moje supruge.Zahvaljujući realnim ljudinma nije uspjela u tome.Neka joj Bog da zdravlje onako kako je pravedno govorila a i meni tako isto.

Komentiraj...
Vidi sve komentare