To je to što me zanima!

Zbog špijuniranja 'palo' je 17 službenika vlade u Makedoniji

Oni su nezakonito posjedovali zaštićene informacije i državne tajne te ih odavali stranim službama čime su ozbiljno ugrozili sigurnost. Osumnjičeno je 22 ljudi
Vidi originalni članak

U velikoj akciji pod nazivom "Špijun" u Makedoniji je uhićeno 17 od 22 osumnjičene osobe, među kojima su i visoki službenici vlade, osumnjičeni za špijunažu. Uz špijunažu, osumnjičene se, javlja B92, tereti za zločinačko udruživanje, prijevare te ucjene u korist drugih država.

Oni su nezakonito posjedovali zaštićene informacije i državne tajne te ih odavali stranim službama čime su ozbiljno ugrozili državnu sigurnost.

Pomoćnik ministra za odnose s javnošću pri makedonskom MUP-u Ivo Kotevski izjavio je da su uhićeni posljednjih nekoliko godina na nezakonit način prikupljali informacije o osobama iz javnog života i biznisa. Tim su osobama zatim prijetili da će neistinite informacije o njima objaviti u medijima koje su osumnjičeni kontrolirali. Na taj su način od njih iznuđivali novac.

Iz makedonskog MUP-a navode da je u akciji privođenja oduzet veliki broj kompjutera, oružja, mobilnih telefona i sobe pune dokumenata te da je istraga trajala pune dvije godine.

Makedonski mediji prenose da su dvojica uhićenih zaposleni u makedonskoj obavještajnoj službi, dvojica su aktivni u Kontraobavještajnoj upravi za sigurnost, četvorica su raniji službenici MUP-a, dvojica su zaposleni, a jedan ranije zaposlen u Ministarstvu obrane, tri osobe vlasnici su privatnih tvrtki.

Među uhićenima je i jedan zaposlen u Skupštini Makedonije, jedan zaposlen u Državnom arhivu i jedan raniji direktor Uprave za financijsko poslovanje.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • zahira45 17.09.2013.

    hahaha braćo Makedonci! Baš dobro nakon javne tajne...svi su pali! hahahhhh

  • Neutralni 17.09.2013.

    Još da ste se informirali, a onda i nas obavijestili, za koga su to odrađivati.. Za Albaniju, za Grčku, za SAD, za Ruse ili za Srbiju (što je manje vjerovatno).. U svakom slučaju za sve izdajnike bilo koje države, podržao bih največe zatvorske kazne pod najgorim okolnostima jer ko je u stanju prodati svoj narod ne treba da živi.

  • mrky3333 17.09.2013.

    Čudna je potreba za povlačenjem "paralela" u lošem smislu, ako je kod njih bilo, mora kod nas biti. Kada ćemo postati mjerilo sami sebi?

Komentiraj...
Vidi sve komentare