Obavijesti

News

Komentari 8

Zbog špijuniranja 'palo' je 17 službenika vlade u Makedoniji

Oni su nezakonito posjedovali zaštićene informacije i državne tajne te ih odavali stranim službama čime su ozbiljno ugrozili sigurnost. Osumnjičeno je 22 ljudi

VIDEO

U velikoj akciji pod nazivom "Špijun" u Makedoniji je uhićeno 17 od 22 osumnjičene osobe, među kojima su i visoki službenici vlade, osumnjičeni za špijunažu. Uz špijunažu, osumnjičene se, javlja B92, tereti za zločinačko udruživanje, prijevare te ucjene u korist drugih država.

Oni su nezakonito posjedovali zaštićene informacije i državne tajne te ih odavali stranim službama čime su ozbiljno ugrozili državnu sigurnost.

Pomoćnik ministra za odnose s javnošću pri makedonskom MUP-u Ivo Kotevski izjavio je da su uhićeni posljednjih nekoliko godina na nezakonit način prikupljali informacije o osobama iz javnog života i biznisa. Tim su osobama zatim prijetili da će neistinite informacije o njima objaviti u medijima koje su osumnjičeni kontrolirali. Na taj su način od njih iznuđivali novac.

Iz makedonskog MUP-a navode da je u akciji privođenja oduzet veliki broj kompjutera, oružja, mobilnih telefona i sobe pune dokumenata te da je istraga trajala pune dvije godine.

Makedonski mediji prenose da su dvojica uhićenih zaposleni u makedonskoj obavještajnoj službi, dvojica su aktivni u Kontraobavještajnoj upravi za sigurnost, četvorica su raniji službenici MUP-a, dvojica su zaposleni, a jedan ranije zaposlen u Ministarstvu obrane, tri osobe vlasnici su privatnih tvrtki.

Među uhićenima je i jedan zaposlen u Skupštini Makedonije, jedan zaposlen u Državnom arhivu i jedan raniji direktor Uprave za financijsko poslovanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature