To je to što me zanima!

Zbog velikih vrućina šišmiši se skuhali u zraku i pali na zemlju

Vrućine u Australiji izazvale su pomor kolonija šišmiša. Smrad lešina otežava život lokalnom stanovništvu. Zbog ozljeda barem 16 stanovnika prima antivirusnu terapiju
Vidi originalni članak

Temperaturne razlike diljem svijeta uzrokovale su poremećaje u biljnom i životinjskom svijetu. Većina SAD-a smrzava se na ekstremno niskim temperaturama, a Velika Britanija bori s poplavama.

Na drugom kraju svijeta, u Australiji  zbog velikih vrućina više od 100,000 šišmiša doslovno se skuhalo u zraku.

Pomor 25 kolonija 

Val iznimno vrućeg zraka uzrokovao je pomor barem 25 odvojenih kolonija šišmiša u jugoistočnom Queenslandu. Uginule šišmiše koji leže po grmovima i krošnjama drveća jedu crvi. 

Smrad koji se širi područjem otežava život lokalnom stanovništvuVlasti su angažirale komunalne redare da uklone više od 2,000 lešina.

Više od 16  stanovnika prima terapiju

Zbog straha od daljnjeg ugrožavanja kolonija vlasti neće angažirati dodatne snage koje će uklanjati lešine. Stručnjaci savjetuju stanovništvu da ne stupaju u kontakt s uznemirenim šišmišima zbog mogućih ozljeda.

Barem  16 stanovnika južnog Queenslanda prima antivirusnu terapiju nakon što su bili u bliskom kontaktu sa šišmišima, piše Daily Mail.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • josip5555 09.01.2014.

    Pitanje za Vesnu Gubo: Znači, šišmiši su letjeli zrakom i istovremeno se kuhali tako da nisu pali na zemlju dok nisu bili skuhani? WTF!?

  • Ica Prikolica 09.01.2014.

    Nije to zbog VRUĆINA

  • floppy 09.01.2014.

    sismisi padaju na zemlju a batman na sigurnom...

Komentiraj...
Vidi sve komentare