To je to što me zanima!

'Zdravoseljački' objasnio što se dešava dobavljačima Agrokora

Poduzetnik Saša Cvetojević na Facebooku je podijelio svoje je mišljenje o Agrokorovom padu. U njemu ne iznosi baš najoptimističniji scenarij za dobavljače
Vidi originalni članak

Poduzetnik Saša Cvetojević na Facebooku je podijelio svoje je mišljenje o Agrokorovom padu. U njemu ne iznosi baš najoptimističniji scenarij za dobavljače i to je uradio, kako kaže, zdravoseljački, 'da ga i prosječan saborski zastupnik razumije'.

Njegovu podugačku objavu vam prenosimo u cijelosti:

[OPREZ-OPASAN STATUS]

"Kako su mnogi tek kod kredita u CHF naučili što je valutni rizik (glupani poput mene koji su to znali, pa ga svjesno prihvatili su isključeni) tako će neki tek sad naučiti što znače mjenice, eskont, faktoring i regres.

Stariji se mutno sjećaju toga, jer ih je onomad naučio Babo Agrokomercov, ali – tko bi slušao te fosile? Pa, nama se tako nešto neće nikad dogoditi :) HOW YES NO!

Pokušat ću, zdravoseljački, tako da me i prosječan saborski zastupnik razumije, objasniti što se sad dešava dobavljačima Agrokora. Primjerice – prodali su robu i (ako su bili bar dovoljno jaki da to isposluju) umjesto obećanja – “platimo ti za XXX dana” – dobili bi mjenicu. Ne idem sad u mjenično pravo, tko izdaje, trasira, akceptira itd., da ne zakompliciram. I tako, dobiješ mjenicu – papir na kojem ti je firma iz Agrokora potvrdila da ti duguje 100 kn i da to plaća za 120 dana. Onda ti možeš čekati 120 dana, što najčešće ne možeš, ali bar s mjenicom možeš taj dug “prodati”.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • dubioza123 06.04.2017.

    Bravo sasa samo daj mozda se raja probudi

  • darac24 06.04.2017.

    Znao sam da će se javiti "poduzetnik" Saša Cvetojević koji zagovara propast svega hrvatskog te velica dolazak stranih firmi, kao što je uber, koje odnose novac iz hrvatske.

  • cupi cupi 06.04.2017.

    Tako je to išlo godinama dobiješ mjenicu ali novaca nema pa naravno Todorić dvorce jahte otoke helikoptere kupuje sa čistim novce vi budale čekajte 120 dana pa niti onda ne plate tko je kriv DRŽAVA I NITKO VIŠE SVE bivše vlade ministri premijeri pa naravno i ZLATNE RUKE NAŠIH ZLATNIH SABORSKIH ZASTUPNIKA kojim je sve to lijepo bilo jer su gledali kako se gazda Todorić širi kako on ima umjesto da su nešto poduzeli po tom pitanju ali nisu jer nisu htijeli niti HDZ NITI SDP nitko one male stranke koje su bile u saboru njih nitko nije slušao sada se pišu novi zakoni kako Plenković kaže da se održi gospodarstvo u državi samo neće reći da se održi IVICA TODORIĆ da mu se ništa ne oduzme i da se naplate svi kojima njegove tvrtke duguju koje je od države za kunu dobio dok se sirotinja guli za sitne novce u zatvoru završavaju to se vidi kakvi su bili vladari i vođe države vodili državu u propast da je Reiner predsjednik sabora ne bi se raspravljalo još o tome jer bi se moralo čekati dok se saborski zastupnici skupe

Komentiraj...
Vidi sve komentare