To je to što me zanima!

Žele dići PDV na 25 posto, baš kao i u najbogatijim zemljama?

I sa sadašnja 23% PDV-a ispred Hrvatske su samo bogate skandinavske zemlje i Mađarska. Veći PDV donio bi 3,5 milijardi kuna, ali i znatan udar na standard
Vidi originalni članak

Budući potpredsjednik Vlade za gospodarstvo Radimir Čačić najavio je povećanje PDV-a iako nije rekao koliki bi on mogao biti. No, u javnosti se već počelo spominjati da bi on mogao iznositi 25%, piše Večernji list.

Tako bi se Hrvatska zadržala pri vrhu europskih zemalja prema poreznom opterećenju potrošnje. I sa sadašnja 23% PDV-a ispred Hrvatske su samo bogate skandinavske zemlje i Mađarska. Veći PDV donio bi državnoj blagajni 3, 5 milijardi kuna, ali i znatan udar na standard građana. U SDP-u tvrde da o tome još nisu odlučili, no Čačićevu rješenju o povećanju PDV-a sklon je Slavko Linić.

>>> Više pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista

Idi na 24sata

Komentari 492

  • MaliCovjek 28.12.2011.

    Linija manjeg otpora. Umjesto da se ubere novac od onih koji sad ne pune državnu blagajnu i tome su još nelojalna konkurencija, pokušat će se još više opteretiti građane koji si ne mogu pomoći i one koji PDV i ostale poreze uredno plaćaju. Prognoza rezultata: još više poslovanja na crno i potpuni nered na tržištu. Ali valjda to izgleda lakše nego se obračunati s onima koji ne posluju u skladu sa zakonom. Jadno, žalosno, bezidejno... Lijepo smo počeli...

  • cloe 27.12.2011.

    Ovo je stvarno krajnje vrijeme da se izađe na ulice i pokrenu protesti protiv ovakvih g..ana kojih je stvarno više dosta! Ovo veze nema ni s ekonomijom, ni poticajima niti razvojem. Guraju nas svih sve dublje i dublje...i što je najgore: vidjeli su da mogu i to nastavljaju!!

  • INeeDMoneY_1 24.12.2011.

    Hahahahaha LoL no dobro ništa drugo nije bilo ni za očekivati nego novi udar na radničku klasu. A svi su tu pametni treba ovo treba ono no i dalje ćete svi čučati doma i kusati tu kašu al sad uz svjeće da šparate struju pošto 30% poskupljenje energenata ide uz pad primanja. Nema nama ekipa pomoći dok opet ne bukne bure baruta samo s kim sad ratovati sami protiv sebe to nam i onako najbolje ide. Nigdje u svjetu njedna nacija nije tako pokorna ko Hrvati što god nam nametnu samo malo kuknjave po forumima i pogni glavu ajmo dalje. Ajmo sad kad dignu cijene struje budite složni neka niko ne plati tu struju 3mj pa da vidimo onda ko kosi a ko vodu nosi. Nemojte platiti nikakva davanja , račune , poreze pa da ih vidimo onda kuda i kako, građanski neposluh gospodo udarac bez prosvjeda nasilja tamo gdje ih najviše boli u pare. No ne svi će i dalje uzimati te uplatnice plaćati te namete i osiguravati tim debelokošcima njihove plaće a kad sve poplaća prosječnoj obitelji ne ostane za kruh i mljeko mjesec dana a kamo za nešto više. Samo vi i dalje pognite glave nek vas i dalje vode ove šuplje glave. Normalno da se bi ne smanjuju plaće pa ko će sa 5000kn živjeti kad je pdv 25% , struja plin voda skočili za 30% nemože se treba barem 15000-16000 tisućica da glava ne boli a želudac ne krulji. Sad će opet stečaji i otpuštanja krenulo sa Siskom a proširiti će se dalje ko tumor što će više biti nezaposlenih PDV veći recept naše vlade. Koliko jos treba do tog bankrota ove sramote valjda dok zadnji bude imao za kruh do tad će nam uzimati a mi ćemo i dalje pognute glave podnostiti sve. Recept već viđen pod motom rad oslobađa samo neka rade jesti nemoraju kad padne ide drugi ipak ima nas 4,5m treba to potamaniti nije im lako. Došla nova uprava logora sad će nam biti bolje hahahaha.

Komentiraj...
Vidi sve komentare