To je to što me zanima!

Zeleno svjetlo Slovenije: Još 3 poglavlja zatvaramo u srijedu

Slovenski premijer Borut Pahor u petak je u Bruxellesu rekao da su Slovenija i RH "na dobrom putu" da riješe zatvaranje svih triju poglavlja na pristupnoj konferenciji
Vidi originalni članak

Parlamentarni odbor za pitanja Europske unije u ponedjeljak je dao zeleno svijetlo da Hrvatska na međuvladinoj pristupnoj konferenciji u srijedu zatvori dva pregovaračka poglavlja - Okoliš i poglavlje Pravda, sloboda i sigurnost. Slovenski je parlament još prošlog tjedna odobrio zatvaranje poglavlja Vanjska sigurnosna i obrambena politika pa su sa slovenske strane stvoreni uvjeti da Hrvatska u srijedu zatvori sva tri poglavlja. O tome će dokumente potpisati potpredsjednik belgijske savezne vlade Steven Vanackere i hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković.

Slovenski premijer Borut Pahor u petak je u Bruxellesu rekao da su Slovenija i Hrvatska "na dobrom putu" da riješe zatvaranje svih triju poglavlja na pristupnoj konferenciji pod predsjedavanjem Belgije. Spomenuo je da se pitanje poglavlja o okolišu osim Slovenije tiče još jedne članice EU-a, misleći vjerojatno na Italiju zbog ostvarivanja prava na zaštićeni ekološko-ribolovni pojas u Jadranu.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • glasna_1 21.12.2010.

    vidi li iko od naših političara koliko narod pokazuje zanimanja za pregovore i ulazak u eu????

  • alanford007 21.12.2010.

    vidi golupčića kako su veseli

Komentiraj...
Vidi sve komentare