To je to što me zanima!

Zelenski izraelsku neutralnost prema invaziji smatra krivom za savezništvo Moskve i Teherana

On smatra da je ovo zbližavanje Moskve i Teherana omogućila "izraelska odluka o tomu da ne ometa Kremlj" godine 2014. nakon ruske aneksije Krima
Vidi originalni članak

 Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski kritizirao je u ponedjeljak neutralnost koju je iskazao Izrael nakon ruske invazije na njegovu zemlju, što je, po njegovu mišljenju rezultiralo "savezništvom" između Moskve i Teherana, a manifestiralo se kroz isporuku iranskih dronova ruskoj vojsci.

ISPUNJAVANJE UVJETA Olaf Scholz: Investiranje u Ukrajinu jest investiranje u buduću članicu Europske unije

- Takav savez jednostavno ne bi postojao da su vaši političari donijeli ispravnu odluku u to vrijeme. A mi smo je tražili- rekao je Zelenski novinarima na konferenciji koju je organizirao izraelski list Haaretz.

On smatra da je ovo zbližavanje Moskve i Teherana omogućila "izraelska odluka o tomu da ne ometa Kremlj" godine 2014. nakon ruske aneksije Krima. Zelenski je kazao kako vjeruje da je svrha takve odluke bila očuvanje dobrih odnosa između dviju zemalja.

Ukrajinski predsjednik to je kazao nekoliko dana prije održavanja parlamentarnih izbora u Izraelu s neizvjesnim ishodom. Zakazani su za 1. studenoga.

'STVARAJU ILUZIJU' Herson: Ukrajinska vojska ne očekuje rusko povlačenje, smatraju da pripremaju obranu

Ranije u ponedjeljak izraelski ministar obrane Benny Gantz razgovarao je sa svojim ukrajinskim kolegom Oleksijem Reznikovim te je rekao da Izrael Ukrajini neće isporučivati oružje.

To se dogodilo dva dana nakon što je Moskva upozorila Izrael da ne bi trebao Kijevu isporučivati svoje oružje.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Cukunio 01.11.2022.

    Ovaj čovjek nije nešto strpljiv i zahvalan ali ne smije se zaboraviti nikad da je njegova zemlja predmet divljačke i prilično besmislene agresije. Zamislite da netko razara i okupira tako vašu zemlju - biste li bili dostojanstveno spokojni?

  • Marko Fi 25.10.2022.

    Ovaj konstantno svima samo dojeli packe i želi naređivati svim državama što da rade i što da govore.....

  • vilim1234 24.10.2022.

    Mozda bi mogao zahtijevati napad na Iran,ipak je to dozvoljeno i opravdano

Komentiraj...
Vidi sve komentare