To je to što me zanima!

Zelenski: Međunarodni kazneni sud (ICC) otvorio ured u Kijevu

Riječ je o najvećem uredu suda izvan njegovog sjedišta u Den Haagu u Nizozemskoj, rekao je Zelenski u svom večernjem video obraćanju u četvrtak
Vidi originalni članak

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da je Međunarodni kazneni sud (ICC) otvorio ured u Kijevu kako bi istraživao navodne ruske ratne zločine.

Riječ je o najvećem uredu suda izvan njegovog sjedišta u Den Haagu u Nizozemskoj, rekao je Zelenski u svom večernjem video obraćanju u četvrtak.

PROTUOFENZIVA Ukrajina: Žestoke borbe na istoku, nanijeli velike gubitke ruskim snagama na jugu

Međunarodna istraga pomoći će vratiti "pravdu za Ukrajinu i sve naše ljude koji su propatili u ovom ratu", dodao je.

Ranije je tiskovni ured tribunala podijelio fotografije otvaranja ureda u objavi na platformi društvenih medija X, ranije poznatoj kao Twitter. Na fotografijama se može vidjeti i glavni tužitelj ICC-a Karim Khan.

Prošlog ožujka Khan je izdao naloge za uhićenje ruskog predsjednika Vladimira Putina i ruske povjerenice za prava djece Marije Lvove-Belove zbog navodnih ratnih zločina u Ukrajini.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Aviano1999 15.09.2023.

    Putin je zamislio kolaps Ukrajine u dva dana. To se nije dogodilo, ali je odgovarajuća propaganda bila prisutna. Službena ruska tiskovna služba RIA Novosti 26. veljače slučajno je objavila izjavu o pobjedi. Ponovila je sve Putinove genocidne teme iz perspektive "nove epohe". Ukrajinske države više nema, a ukrajinsko stanovništvo s radošću je prihvatilo rusku dominaciju. "Jedinstvo" je postignuto "rješavanjem ukrajinskog pitanja". Ukrajinska država "nikada više neće postojati", a ljudi su zadovoljno nastavili živjeti kao "mali Rusi".  

  • Aviano1999 15.09.2023.

    Po pitanju tko je žrtva, a tko agresor i kakvi su Putinovi ciljevi nema bitne razlike između velikosrpske agresije na Hrvatsku 1991.

  • gojko ercegovac 15.09.2023.

    Prijavi se sam zelenko.

Komentiraj...
Vidi sve komentare