To je to što me zanima!

Zelenski: 'Ruski okupatori teroriziraju i ubijaju civile'

Rekao je da je jedna osoba ubijena u raketnom napadu na stambenu zgradu u južnom gradu Mikolajivu
Vidi originalni članak

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski optužio je Rusiju za teroriziranje i ubijanje civila nakon zračnih napada na ukrajinske gradove u utorak.

Rekao je da je jedna osoba ubijena u raketnom napadu na stambenu zgradu u južnom gradu Mikolajivu.

"Ukrajina je pod paljbom okupatora. Oni nastavljaju raditi ono što znaju najbolje - terorizirati i ubijati civile", napisao je Zelenski na Telegramu, aplikaciji za razmjenu poruka. "Teroristička država si ovakvim postupcima neće ništa promijeniti. Samo će potvrditi svoju destruktivnu i ubilačku narav za što će sigurno odgovarati", dodao je.

VJENČANJE NA PRVOJ LINIJI Slavna ukrajinska snajperistica se udala za suborca u šumi kod Harkiva: 'Ovo je poseban dan'

Ruski projektil pogodio je stambenu zgradu u Mikolajivu, u jednoj od tri eksplozije u ukrajinskom lučkom gradu rano ujutro u utorak, rekao je Reutersov svjedok.

Projektil je u potpunosti uništio jedno krilo zgrade u središtu grada, ostavivši za sobom golemi krater. Vatrogasna ekipa izvukla je tijelo muškarca iz ruševina, rekao je svjedok.

RAZMIJENILI 218 ZAROBLJENIKA Najveća razmjena zarobljenika između Rusije i Ukrajine do sad, Zelenski: 'Popunjavajte fond!'

Stanari su se sklonili u podrum nakon udara projektila. Jedan stanovnik je rekao da je stradali muškarac bio u podrumu krila koje se srušilo nakon što ga je pogodio projektil. Općinski dužnosnik identificirao je projektil kao S300.

Sjeverni grad Žitomir ostao je bez vode i električne energije nakon ruskih zračnih napada u utorak ujutro, rekao je gradonačelnik.

PILOTI SE KATAPULTIRALI U stravičnom udaru aviona u zgradu u Rusiji poginulo je 13 ljudi, među njima i troje djece

"Trenutačno nema svjetla ni vode u gradu. Bolnice su na rezervnim (energetskim) zalihama", napisao je u utorak gradonačelnik Sergij Suhomlin na Facebooku. Prije ruske invazije na Ukrajinu Žitomir je imao 260.000 stanovnika.

Reutersovi svjedoci rekli su da su se eksplozije čule u Kijevu i da se dim uzdizao iz sjevernog dijela glavnog grada Ukrajine. Savjetnik ukrajinskog predsjednika rekao je da je pogođen "energetski objekt" u Kijevu.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • europsko_proljeće 18.10.2022.

    U pravu je Zelenski. Rusi više ni ne skrivaju da vrše terorističke napade.

  • nisam ja ništa2. 18.10.2022.

    A sta je mislio? Gađat će ih cvijećem.

  • 18.10.2022.

    "Američki pilot, kojem je bila "čast" baciti prve bombe na Bagdad, je rekao da je plan bio "bombardirati 24 sata dnevno, 72 sata, bez obzira na sve, da ne mogu spavati, misliti ni komunicirati". Bilo je to najveće granatiranje u povijesti, gdje je ukupna tonaža bombi bila je veća od onih u Nagasakiju i Hirošimi."

Komentiraj...
Vidi sve komentare