To je to što me zanima!

Zelenski: Spreman sam pričati s Putinom, ali samo o kraju rata

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski zatražio je ranije u ponedjeljak na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu još oružja i "maksimalne" sankcije protiv Moskve, uključujući potpunu obustavu trgovine s Rusijom
Vidi originalni članak

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je u ponedjeljak u obraćanju videovezom na Svjetskom ekonomskom forumu da je Vladimir Putin jedini ruski dužnosnik s kojim je voljan sastati se i to samo s jednim ciljem – da prekinu rat.

STIŽU NOVI PAKETI SAD: 20 zemalja obećalo je novu vojnu pomoć Ukrajini

"Bez njega [Putina] se ne donose nikakve odluke. I toga moramo biti jasno svjesni... A ako govorimo o konkretnoj odluci o okončanju rata, onda ova odluka neće biti donesena bez njega (...). A nakon onoga što su napravili, znate, mi nemamo velike želje za tim sastancima, a ne može biti ni velike želje da se sastajemo s posrednicima. Stoga, u principu, ne prihvaćam nikakve sastanke s bilo kim iz Ruske Federacije, osim s predsjednikom Ruske Federacije. I samo ako je jedno pitanje na stolu - ono o okončanju rata. To je to. Nema se o čemu drugom razgovarati", rekao je videovezom Zelenski okupljenima u Ukrajinskoj kući u Davosu, prenijela je agencija Ukrinform.

'TREBAMO PARTNERA' Ukrajina traži pomoć kako bi se osigurao koridor za izvoz hrane

Ukrajinski predsjednik je u svom obraćanju okupljenima istaknuo i da dogovaranje bilo kakvih pregovora s Rusijom postaje sve teže u svjetlu, kako je rekao, evidentnih akcija ruske vojske protiv civila pod okupacijom. Zelenski je također rekao da bi svaki pokušaj vraćanja silom poluotoka Krima, koji je Rusija anektirala 2014., prouzročio stotine tisuća žrtava.

VRATILO SE 2 MILIJUNA Više od 6,5 milijuna ljudi je izbjeglo iz Ukrajine zbog rata

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski zatražio je ranije u ponedjeljak na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu još oružja i "maksimalne" sankcije protiv Moskve, uključujući potpunu obustavu trgovine s Rusijom koja je prije tri mjeseca napala njegovu zemlju.

ČEKA SE DOGOVOR Europska komisija: 'Trudimo se da naše članice nemaju problem s opskrbom nafte i goriva'

"Sankcije bi trebale biti maksimalne kako bi Rusija i svaki drugi potencijalni agresor koji želi voditi brutalni rat protiv svog susjeda odmah jasno znao posljedice svog djelovanja", rekao je Zelenski na Svjetskom gospodarskom forumu (WEF) putem video veze.

Također je zatražio potpunu obustavu trgovine s Rusijom, uključivo embargo na rusku naftu i pozvao na mjere protiv svih ruskih banaka, bez iznimke, te povlačenje svih stranih tvrtki s ruskog tržišta.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • pocetnik 24.05.2022.

    jakeeee, ne bit ce kao eleni i nikolaju..susjedima njihovim..

  • pocetnik 24.05.2022.

    nezahvalan covjek..napao svicarsku zasto mu ne salje vise novaca..nikad ga niste culi da mu je zao sto je doslo do rata i o njegovom prestanku..ne, on i mumija gomilaju lovu u federalnim skladistima..tko kontrolira da je taj novac poslan nekome..ameri salju oruzje koje bi sami morali unistiti, a kazu poslai novac..tipicno americki nacin prevare..

  • dudina 24.05.2022.

    ‼️🇺🇦🏴‍☠️ Zelensky: Rusija ima 20 puta više vojne opreme“Nedostaje nam opreme jer se borimo protiv tako velike države i velike vojske. Oni (Rusi) imaju 20 puta više opreme...” rekao je u Davosu, moleći zalihe oružja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare