To je to što me zanima!

Želi van: Peternel za slobodu ponudila stan od 500.000 kuna

Zdenku Peternel, desnu ruku Nadana Vidoševića, sumnjiče za izvlačenje novca iz HGK. Peternel je u pritvoru od listopada 2013. godine, kada je i otkrivena afera
Vidi originalni članak

Desna ruka Nadana Vidoševića u HGK-u Zdenka Peternel, osumnjičena za nezakonito izvlačenje novaca iz HGK-a ponudila je upis hipoteke na stan njezina brata od 50 četvornih metara vrijedan pola milijuna kuna kao jamstvo da neće pobjeći ako je puste da se brani sa slobode. O njezinoj ponudi sudac istrage Županijskog suda u  Zagrebu odlučit će sljedeći tjedan.

Peternel je uhićena u listopadu 2013. zajedno s Igorom Premilovcem i Davorom Komeričkim, a u ponedjeljak joj je sudac istrage produljio boravak u istražnom zatvoru za još dva mjeseca kako ne bi mogla utjecati na svjedoke. U ovoj fazi istrage potrebno ih je ispitati još 18. 

Peternel, podsjećamo, sumnjiče da je od 2005. do 2011., kada je bila direktorica Centra za razvoj ljudskih potencijala i pročelnica Ureda predsjednika HGK, ispred HGK potpisivala fakture za usluge koje nisu isporučene i pomogla da se iz Komore protuzakonito izvuče 35 milijuna kuna.

Idi na 24sata

Komentari 81

  • marica-maca 19.01.2014.

    Ako je osude dobit će kaznu rad za opće dobro i svi sretni i zadovoljni.

  • mutna77 18.01.2014.

    Draga nema van,stoj tamo još 100 godina...

  • bepo1991 17.01.2014.

    Kako moze govorit o jamcevini kad moze utjecat na svjedoke vani ? Ma taman se navikla u prdekani sad bii bilo bez veze ici vani . Svakog dana ce joj bit bolje i bolje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare