To je to što me zanima!

'Želimo postići milijardu dolara izvoza u drvnoj industriji'

Prošlu godinu je izvoz bio 900 milijuna dolara, blizu smo željenog cilja. Namještaj je jedan od rijetkih proizvoda koji je sto posto hrvatski, rekao je ministar Pankretić
Vidi originalni članak

Drvna industrija je definitivno jedna perjanica kada gledamo ukupno gospodarstvo Hrvatske, rekao je ministar Božidar Pankretić u petak u Karlovcu.

- Nakon poteškoća izazvanih krizom ukupna proizvodnja se vratila na stanje od prije dvije, tri godine. Povećao se izvoz koji je porastao za desetak posto, a u toj strukturi porastao je izvoz namještaja za trinaest posto. Uspoređujući prošlogodišnje bilance uvoza i izvoza, već sada je u ovoj godini izvoz porastao za tristo posto - rekao je Pankretić. Dodao je kako žele postići milijardu dolara izvoza. 

- Prošlu godinu je izvoz bio 900 milijuna dolara, blizu smo željenog cilja. Namještaj je jedan od rijetkih proizvoda koji je sto posto hrvatski. Ovih dana objavljujemo natječaj za one koji idu u investiciju sa novom tehnologijom. Za to imamo 65 milijuna kuna bespovratnih sredstva. Veliki dio ide u Karlovačku županiju, Primorsko Goransku. Sada je aktualno ulaganje u proizvodnju električne i toplinske energije – kaže Pankretić koji je na prostoru ŠRC-a otvorio izložbu „Šuma okom šumara“. Fotografije su snimila djelatnici Hrvatskih šuma u svom radnom okruženju. Izložba je bila postavljena u zgradi u UN-a u New Yorku i od tada putuje SAD-om. Posjetioci Dana Piva imat će je prilike vidjeti u „Šumarskom kutiću“

Idi na 24sata

Komentari 14

  • PMF 087 29.08.2011.

    Majmuni jedni nesposobni.. Izvozite drvo za milijardu a uvozimo namjestaj za dvije. Zalosno je da vozim u Gorski Kotar vrat i prozore proizvedene u Italij a zasto? zato sto ste vi u vladi trazili proviziju od domaci proizvodjaca i od talijana za uvoz. talijani pristali a nasima bilo puno to sto ste trazili. Isto to je u plasticnoj industriji pa zato imamo obicne uticnice i razvodne kutije iz Italije koje se tu mogu proizvesti sa 15 puta jeftije (znam o cemu pricam jer mi je to zanimanje).

  • pecaros 28.08.2011.

    Izvoz za prošlu godinu 900.000 miliona,ove godine već sada je povećan za 300% !!! (3 puta 9 je 27).Što znači....?

  • braja 27.08.2011.

    Ovaj vam ministar mnogo sanjari,cuj milijardu eura za namjestaj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare