To je to što me zanima!

'Željko Kerum je ekscentričan i razmetljiv baš kao Berlusconi'

Novinar Economista Tim Judah opisao je precizno socijalnu i političku situaciju u Splitu. Osvrnuo se na nezaposlenost, nedostatak industrije, prosvjede na Marjanu
Vidi originalni članak

Ugledni britanski tjednik The Economist objavio je reportažu posvećenu Splitu s naslovom 'Split's Personalities'. Novinar Tim Judah opisao je precizno socijalnu i političku situaciju u Splitu. Osvrnuo se na nezaposlenost, nedostatak industrije, prosvjede na Marjanu, a nije zaobišao ni gradonačelnika Željka Keruma ni bivšeg premijera Ivu Sanadera. 

Naglasio je kako danas rijetki ljudi priznaju kako su poznavali Sanadera, a do nedavno si bio nitko ako nisi imao njegov broj mobitela. Za Keruma je napisao kako je on vlasnik lanca hotela, restorana i supermarketa te i jedne televizijske postaje. Kaže kako je 'Kerum razmetljivi i ekscentrični splitski biznismen, kojeg svi vide kao Silvija Berlusconija'. Naglasio je i da je splitski gradonačelnik redovito pod optužbama za nepotizam i sukob interesa. Judah je napisao i kako je u Dalmaciji u posljednjih 20 godina izgubljeno 66.000 radnih mjesta, od čega je 40.000 samo u Splitu. Novinar kaže i da 'Hrvatska trenutačno nije mjesto sretnog življenja'. 

Kao sugovornike u Splitu Judah je istaknuo Natašu Bebić, Juricu Pavičića, Borisa Dežulovića te Mirandu Veljačić. Tekst je zaključio izjavom Miljenka Smoje, kako bi Split trebalo natkriti šatorom i u njega naplaćivati ulaz, kao u velikom cirkusu.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • nino-split 08.04.2011.

    kerum je seljačina... mi "obični smrtnici" bar možemo mirno spavat,i ne osvrtat se iza leđa,a da ne pričam o tome da mogu kupit bilo koju novinu i znam da mi ime nije tamo....

  • marin.0202 08.04.2011.

    Kad ce sljdeca Bunga bunga party.

  • vladimir-vu 07.04.2011.

    MOŽETE SAD SVI KAKATI K U P I O V A S J E! To ste trebali znati a ne se poslije .ebanja KAJATI!

Komentiraj...
Vidi sve komentare