To je to što me zanima!

Željko Lacković imenovan za člana Državno-sudbenog vijeća

Vladajuća većina razriješila je i Mostovca Miroslava Šimića iz članstva Državno-sudbenog vijeća, a umjesto njega predložila nezavisnog Željka Lackovića
Vidi originalni članak

Raspadom koalicije HDZ-a i Mosta došlo je i do promjene u Državno-sudbenom (DSV) i Državnoodvjetničkom vijeću. 

Kako je Dražen Bošnjaković (HDZ) postao ministar pravosuđa, umjesto njega članicom Državnoodvjetničkog vijeća (DOV) HDZ je predložio svoju zastupnicu Mariju Jelkovac. 

Vladajuća većina razriješila je i Mostovca Miroslava Šimića iz članstva Državno-sudbenog vijeća, a umjesto njega predložila nezavisnog Željka Lackovića. 

U srijedu je saborski Odbor za pravosuđe ove promijene jednoglasno i prihvatio, a o njima se još mora glasati, bez rasprave, i na plenarnoj sjednici Sabora. 

Podsjetimo, nezavisni Željko Lacković je podržao Plenkovića i novu vladajuću većinu u vrijeme preslagivanja nakon što se raspala koalicija HDZ-a s Mostom, a tada se spominjalo u medijima da bi Lacković mogao postati i novi ministar pravosuđa. 

Zanimljivo je isto tako podsjetiti kako su trzavice između HDZ-a i Mosta trajale više mjeseci upravo zbog DSV-a jer se nisu mogli složiti koga će imenovati njegovim članom. HDZ je htio svog kandidata, a Most svog. Na kraju je višemjesečna trakavica završila dogovorom da članom postaje Mostovac Šimić. 

Iako su sad konačno dobili priliku postaviti svog člana u DSV, HDZ je ipak za to mjesto predložio Lackovića. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • ljubica ljubičica_1 06.07.2017.

    Bože ko sve sjedi u saboru!

  • 06.07.2017.

    U politici je nepisano pravilo da ruka ruku mije. 😋😝

  • POTPEC 05.07.2017.

    Samo podobne i poslušnike postavljati na funkcije. Ovi ostali bi ih mogli pomalo zajebavati, a vladajučima to nije u interesu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare