To je to što me zanima!

"Žene sa sjekirama": Debele trupce one sijeku ko' od šale

SAD: Alissa Harper (34) je prije pet godina osnovala grupu žena koje putuju po zemlji i organiziraju show u kojem bacaju sjekire, pile trupce i obaraju rekorde
Vidi originalni članak

Tracie Henning (34) svjetska je rekorderka u sječi drveta . To joj je uspjelo za samo 21.99 sekundi . Ona je članica grupe Axe Women (Žene sa sjekirom), koje putuju po Americi i nastupaju u showu. Grupu je osnovala Alissa Harper (34), a na ideju je došla nakon što je vidjela izložbu o drvosječama u blizini svojeg doma u Maineu. Uskoro su joj se pridružile instruktorica zumbe, maserka i baka dvoje unučadi.

Žene su stare između 24 i 45 godina, a organiziraju show u kojem bacaju sjekire, izdubljuju cjepanice, hodaju po njima te pile drvo debelo oko 41 centimetar.

- Ljudi misle da su drvosječe samo muškarci pa se iznenade kada iz kamiona izađu žene - kaže Alissa.

Dodaje da se sve članice njezine grupe natječu i na međunarodnim natjecanjima, piše Daily Mail. Grupu je osnovala prije pet godina. Budući da koriste oštrice, ponekad im se događaju  nesreće .

- Morala sam na operaciju jer sam ruku porezala pilom, morali su mi zaštiti palac nazad - kaže Andrea Robarge koja je najstarija članica grupe.

Chelsey Black (24) je najmlađa članica. Kaže da joj svi govore da ne izgleda kao drvosječa već kao Barbie lutka.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • oktopus1 21.12.2014.

    zaposliti u ministarstvu financija da skrate proracun

  • RužicaHrnjkaš Živković 21.12.2014.

    Na ženama su tri kuta kuće, a tako i države. Onaj tko to ne razumije osuđen je na propadanje.

  • zloćo 21.12.2014.

    Prava žena . Zimi grije , ljeti pravi hlada .

Komentiraj...
Vidi sve komentare