To je to što me zanima!

Ženu (28) prebili nasmrt, njeno tijelo pregazili pa su ga spalili

Bijesna gomila je linčovala ženu jer ju je prodavač lažno optužio da je spalila Kuran. Sada je 11 policajaca osuđeno na kaznu zatvora jer ju nisu zaštitili
Vidi originalni članak

Sud u Afganistanu osudio je 11 policajaca na po jednu godinu zatvora jer nisu zaštitili od linča ženu poznatu pod nazivom Farkhunda. Žena je brutalno ubijena u centru Kabula u ožujku ove godine. Još osam policajaca, koje su također teretili da nisu zaštitili ženu, oslobođeni su optužbi i pušteni iz pritvora, piše u utorak Daily Mail.

Farkhunda (28) se posvađala s prodavačem talismana ispred hrama u Kabulu u blizini predsjedničke palače i glavne kabulske tržnice. Prodavača je optužila da vara žene. On ju je onda optužio da je spalila Kuran. Kasnije će se utvrditi da je žena bila nevina i da nije bilo niti jednog dokaza protiv nje. 

No nakon što ju je prodavač optužio, na ženu je nasrnula bijesna gomila. Isprebijali su je nasmrt, pregazili njezino tijelo i zapalili ga. Nakon njezine smrti uslijedili su masovni prosvjedi zbog odnosa prema ženama u Afganistanu. 

Umjetnici su također izveli performans koji prikazuje Farkhundinu smrt.

Umjetnici izvode performans

Početkom mjeseca četvorica napadača na Farkhundu osuđena su na smrt, osmorica su dobili zatvorske kazne u trajanju od 16 godina, a 18 ih je oslobođeno. Ukupno je 49 ljudi bilo optuženo za napad.  

Idi na 24sata

Komentari 112

  • verdaa2002 31.05.2015.

    ne vjerujem pa u kojem vi stoljecu zivite

  • varešak 21.05.2015.

    Sreća pa se predsjednica vratila na vrijeme živa i zdrava.

  • Sonador 21.05.2015.

    Monoteističke religije... Najdestruktivnije što je čovječanstvo stvorilo. -.-

Komentiraj...
Vidi sve komentare